Mine choko-brud med fuldkorn er simpelthen så lækre. De er luftige og bløde med masser af chokolade-stykker i. Choko-brud med fuldkorn er perfekte til eftermiddagssnack eller som morgenboller når det skal være ekstra lækkert.
Jeg har tilsat fuldkornsmel til opskriften. Jeg bager sjældent brød og boller kun med hvedemel – jeg vil helst gerne have mere fuldkorn i. Det vil jeg gerne fordi, jeg synes det giver en bedre smag – og endnu bedre, så mætter det også mere når der er fibre i.
Bollerne holder sig fint i en pose på køkkenbordet i et par dage. De egner sig også rigtig godt til at komme i fryseren. Prøv evt. at varme dem i et par minutter i ovnen (eller kortere tid i micro) inden servering, så er de ligesom nybagte.
Hvis du har prøvet at bage gulerodsbrud, så er det fuldstændig den samme fremgangsmåde som med disse choko-brud med fuldkorn. Faktisk kan du blot tilsætte revet gulerod og solsikkekerner i stedet for chokolade og så bruge denne opskrift. Jeg har endnu ikke delt min opskrift på gulerodsbrud, den må jeg hellere se at få taget nogle billeder af!
Når du bager brud (af alle slags) Så HUSK endelig at du IKKE må ælte dejen. Den skal være hakket helt i små stykker og den skal ikke være så sammenhængende som vi normalt gerne vil have en dej 🙂
Jeg er vild med at bage brød og boller, det jeg bager aller mest er mine Ølandsboller med hvedekerner med hvedekerner. Men det er nu rart med lidt afveksling en gang imellem.
Choko-brud med fuldkorn
Ingredienser
- Ca. 600 g hvedemel
- Ca. 200 g fuldkornshvedemel
- 50 g gær
- 5 ½ dl lunkent vand
- 75 g sukker
- 75 g smeltet smør
- 10 g salt
- 2 æg
- 100 g mørk chokolade (72 %)
Fremgangsmåde
- Step 1 Smelt smørret i en kasserolle og lad det køle lidt af
- Step 2 Opløs gæren i det lunkne vand
- Step 3 Tilsæt fuldkornshvedemel og halvdelen af hvedemelet
- Step 4 Ælt godt (eller brug en røremaskine)
- Step 5 Tilsæt sukker, salt og smeltet smør
- Step 6 Tilsæt resten af hvedemelet
- Step 7 Ælt godt indtil dejen er smidig og glat (ca. 6-10 minutter)
- Step 8 Hæld dejen ud på et melet bord og kom et viskestykke over
- Step 9 Lad dejen hæve ca. 1 time
- Step 10 Indtil den har hævet til dobbelt størrelse
- Step 11 Hak den mørke chokolade med en kniv
- Step 12 Lav en fordybning i midten af dejen og slå æggene ud deri
- Step 13 Tilsæt den hakkede chokolade
- Step 14 Fold dejen ind over fordybningen
- Step 15 Så dejen bliver en stor bolle
- Step 16 Brug en dejskraber/dejkniv og hak dejen i småstykker
- Step 17 Saml æg og chokoladestykker ind i dejen
- Step 18 Dejen skal forblive ujævn – du må endelig ikke begynde at ælte den sammen!
- Step 19 Når dejen er hakket helt i små stykker skæres den i 18 lige store brud
- Step 20 Fordel dem på to bageplader
- Step 21 Lad choko-brudene hæve tildækket på bagepladerne i ca. 1 time
- Step 22 Choko-brudene skal bages i en forvarmet ovn
- Step 23 Bag dem i ca. 13-15 minutter på 200 grader varmluft.