Æltefrie fuldkornsboller

Æltefrie fuldkornsboller

Denne opskrift på nemme og æltefrie fuldkornsboller er en koldhævet dej som er utrolig simpel at lave. Som overskriften antyder, så skal denne dej IKKE æltes. Dejen skal blot røres sammen med en ske, det er virkelig nemt og det tager ingen tid. Derfor er det også oplagt, at røre sådan en dej sammen om aftenen, så den er klar til at blive bagt dagen efter.

Du skal ikke engang have fingrene i dejen. Du kan nemlig bruge to spiseskeer til at forme bollerne med 🙂

Jeg prioriterer altid at bruge fuldkornsmel sammen med hvedemel, når jeg bager brød eller boller. Det gør at bollerne mætter bedre og holder os mætte i længere tid, når vi bruger fuldkornsmel. Denne dej er der også både hørfrø og solsikkekerner i, hvilket giver den skønneste smag til bollerne.

Til mine æltefrie fuldkornsboller kan du variere hvilket meltyper du bruger. Du kan bruge almindeligt hvedemel eller tipo 00. Af fuldkornsmel kan du bruge det du ønsker. Denne dej har jeg lavet med fuldkornsølandshvedemel, men grahamsmel fungerer også rigtig godt.

Jeg laver altid en koldhævet dej. Det er super nemt og dejen står blot og passer sig selv i køleskabet natten over.

Hvis du også elsker koldhævede boller, skal du endelig prøve mine andre opskrifter her: De bliver dog bedst ved at blive æltet på en røremaskine.

Æltefrie fuldkornsboller

5 maj, 2022
: 12 stk.
: 5 min
: 25 min
: 30 min

Af:

Ingredienser
  • 500 g kold vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. olivenolie
  • 10 g salt
  • 300 g hvedemel
  • 200 g fuldkornsmel
  • 50 g hørfrø
  • 50 solsikkekerner
Fremgangsmåde
  • Step 1 Dag 1:
  • Step 2 Kom koldt vand i en skål eller et dejfad og tilsæt gær
  • Step 3 Rør gæren ud
  • Step 4 Kom hvedemelet i og rør det godt sammen med gær-vandet
  • Step 5 Tilsæt nu salt, olie, honning, frø og fuldkornsmelet
  • Step 6 Rør det godt sammen med en ske
  • Step 7 Kom husholdningsfilm eller et klæde hen over dejfadet
  • Step 8 Stil dejen i køleskabet til koldhævning i minimum 12 timer
  • Step 9 (gerne natten over)
  • Step 10 Dag 2:
  • Step 11 Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå en halv times tid på køkkenbordet
  • Step 12 (Eller mere hvis du har tiden)
  • Step 13 Tænd ovnen på 250 grader varmluft
  • Step 14 Beklæd en bageplade med bagepapir
  • Step 15 Brug to spiseskeer og tag lidt dej af gangen og form til boller
  • Step 16 Læg dem på bagepladen, der kan lige være 12 stk. på en plade
  • Step 17 Kog ½ L. vand i en elkedel
  • Step 18 Sæt en tom bageplade nederst i ovnen
  • Step 19 Kom bagepladen med bollerne på ind midt i ovnen
  • Step 20 Hæld samtidig kogende vand i den nederste bageplade
  • Step 21 (på denne måde skaber du damp og bollerne hæver flot op)
  • Step 22 Skru ovnen op på 280 grader varmluft
  • Step 23 Bag bollerne i 3 minutter og skru herefter ned
  • Step 24 til 180 grader varmluft og bag bollerne i ca. 20 minutter (kan svinge fra ovn til ovn)
  • Step 25 når bollerne tages ud af ovnen, lægges de direkte på en rist.


Relaterede Indlæg

Choko-brud med fuldkorn

Choko-brud med fuldkorn

Mine choko-brud med fuldkorn er simpelthen så lækre. De er luftige og bløde med masser af chokolade-stykker i. Choko-brud med fuldkorn er perfekte til eftermiddagssnack eller som morgenboller når det skal være ekstra lækkert. Jeg har tilsat fuldkornsmel til opskriften. Jeg bager sjældent brød og […]

Fuldkornsboller med gulerod og havregryn

Fuldkornsboller med gulerod og havregryn

Disse fuldkornsboller med gulerod og havregryn er så nemme at lave. Det er blot en koldhævet dej, som kan stå på køl henover natten og så bages når det passer. Jeg rører altid min dej på en røremaskine, så klarer den hele arbejdet med at […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.