Havregrynsvafler med brombærskum

Havregrynsvafler med brombærskum

Opskrift på havregrynsvafler med brombærskum.

Dette er et af mine yndlingspar. Min bedste opskrift på havregrynsvafler og så med min yndlings brombærskum ovenpå. 

Opskrifterne har begge et par år på bagen, men det er nogle af dem jeg selv laver ofte! 

Denne gang har jeg blendet alle ingredienserne til vaflerne. Jeg plejer bare at røre det hele sammen med en ske, men det fungerer også virkelig godt at blende det. På denne måde bliver vaflerne en anelse mere fine i strukturen. Har du ikke en blender, så kan du sagtens blot røre dejen sammen, se den opskrift her: Havregryns vafler

Jeg kan kun anbefale at prøve de her havregrynsvafler med brombærskum. Vaflerne er uden mel, kun lavet på havregryn, hvilket gør dem utroligt rige på kostfibre. Det mætter derfor rigtig godt. så selvom de er søde, er de stadig fyldt med gode sager. 

Brombærskummen kan med fordel laves med andre bær end brombær, det kan for eksempel være hindbær, eller jordbær. 

Havregrynsvafler med brombærskum

22 september, 2024
: 4-5 vafler

Af:

Ingredienser
  • Vafler:
  • 150 g finvalsede havregryn
  • 1 spsk. profiber eller fiberhusk (kan udelades)
  • 1 spsk. sukker
  • 2 æg
  • 2,5 dl mælk (efter eget valg)
  • 50 g smeltet smør
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • Evt. lidt ekstra smør til stegning
  • Brombærskum:
  • 150 g brombær
  • 1,5 spsk. sukker
  • 1/4 L. piskefløde
Fremgangsmåde
  • Step 1 Vafler:
  • Step 2 Kom alle ingredienserne i en blender og blend et par minutter.
  • Step 3 Varm dit vaffeljern op
  • Step 4 Det jeg har, har en grøn lampe som lyser når vaffeljernet er varmt
  • Step 5 Når vaffeljernet er klar,
  • Step 6 Kom lidt smør i formen og lad det smelte
  • Step 7 Kom ca. 1 dl i hver vaffel form (afhænger lidt af hvilket vaffeljern du har)
  • Step 8 Luk og bag vaflerne
  • Step 9 Undgå helst at åbne før vaflerne er helt færdige
  • Step 10 Læg vaflerne på en rist når de er færdige.
  • Step 11 Brombærskum:
  • Step 12 Kom bær og sukker i en kasserolle
  • Step 13 kog det op i 2.5 minutter og mos brombær med bagsiden af en ske. Kom de moste brombær i en skål og stil dem i køleskabet indtil de er kølet ned.
  • Step 14 imens piskes fløden til flødeskum.
  • Step 15 Bland flødeskum med de afkølede moste brombær og server ovenpå vaflerne.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *