Krydderurtesild

Krydderurtesild

Denne opskrift på krydderurtesild ligger meget højt på listen over mine favorit silde-opskrifter, og jeg har efterhånden en del her på bloggen. Se bare her:

Hjemmelavede karrysild

Sild med æble og fennikel

Sildetapas

Jeg har tænkt mig at servere denne krydderurtesild til påskebordet i år. Jeg er i øvrigt blevet kæmpe fan af, at spise sild på smørristet rugbrød! Det smager simpelthen så godt. Men du behøver ikke, du kan også sagtens lave krydderurtesild til en helt almindelig rugbrødsmad.

Jeg har som regel altid et glas syltede rødløg stående i mit køleskab – og jeg bruger dem til stort set alt. Syltede rødløg gør sig virkelig godt til sild, særligt disse krydderurtesild med en lækker cremet og lidt fed krydderurtedressing. De syltede rødløg giver nemlig en dejlig friskhed til.

Sild og ernæring

Krydderurtesild er utrolig nem at lave. Det er blot en virkelig lækker krydderurtedressing som jeg blander i et glas gammeldagsmodnede sild. Personligt foretrækker jeg at bruge gammeldagsmodnede sild i stedet for eddikemodnede marinerede sild, men det er en smagssag og du bruger blot dem du har lyst til. 

Jeg har nævnt det før, men jeg vil gerne slå et slag for at spise mere sild, hvorfor? Fordi sild er super sundt. Sild er rige på umættede fedtsyrer, særligt Omega-3 fedtsyrer. Sild er blandt andet også rige på proteiner, D-vitamin, A-vitamin og selen*. En frokost bestående af en sildemad er altså super nærende.

*Kilde: Frida Fooddata.dk https://frida.fooddata.dk/food/47?

Krydderurtesild

10 april, 2022
: 1 glas
: 5 min
: 5 min
: 10 min

Af:

Ingredienser
  • 1 glas gammeldags modnede sild (370 g)
  • 3 spsk. cremefraiche 18 %
  • 1 tsk. ravigotte sennep (eller en anden honningsennep)
  • 1 stor håndfuld kørvel
  • 1 håndfuld dild
  • ½ bakke karse
  • Salt og peber
  • Tilbehør: Syltede rødløg og smørristet rugbrød
Fremgangsmåde
  • Step 1 Skyl krydderurterne og hak dem fint
  • Step 2 Hæld indholdet af glasset med sild gennem en si
  • Step 3 (Du skal bruge både sildefileter og løgene fra glasset)
  • Step 4 Bland sennep med ravigotte, lidt salt og peber
  • Step 5 Smag på den og tilsæt evt. lidt mere
  • Step 6 Kom krydderurterne ved og bland dressingen godt
  • Step 7 Skær sildefileterne i mindre stykker
  • Step 8 Og kom dem i krydderurtedressingen
  • Step 9 Stil krydderurtesildene i køleskabet indtil de skal spises
  • Step 10 Inden servering laver du smørristet rugbrød:
  • Step 11 Smelt smør på en pande og rist rugbrødet på begge sider.


Relaterede Indlæg

Sildetapas

Sildetapas

“Reklame for Lykkeberg 1899”. Denne sildetapas fungerer rigtig godt som en forret eller som en snack, gerne sammen med et glas bobler 🙂 Den er også super lækker som en af retterne på et tapasbord. Egentlig minder denne ret mig om Stenbidderrogn og måden jeg plejer […]

Sild med æble og fennikel

Sild med æble og fennikel

Min opskrift på sild med æble og fennikel og smørstegt rugbrød er min nyeste sildeopskrift. Den smager skønt og så er den perfekt til frokostbordet eller til julefrokosten. Det er december og mange spiser især sild til julefrokosterne. Her kan jeg varmt anbefale denne sild […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.