Denne opskrift på krydderurtesild ligger meget højt på listen over mine favorit silde-opskrifter, og jeg har efterhånden en del her på bloggen. Se bare her:
Jeg har tænkt mig at servere denne krydderurtesild til påskebordet i år. Jeg er i øvrigt blevet kæmpe fan af, at spise sild på smørristet rugbrød! Det smager simpelthen så godt. Men du behøver ikke, du kan også sagtens lave krydderurtesild til en helt almindelig rugbrødsmad.
Jeg har som regel altid et glas syltede rødløg stående i mit køleskab – og jeg bruger dem til stort set alt. Syltede rødløg gør sig virkelig godt til sild, særligt disse krydderurtesild med en lækker cremet og lidt fed krydderurtedressing. De syltede rødløg giver nemlig en dejlig friskhed til.
Sild og ernæring
Krydderurtesild er utrolig nem at lave. Det er blot en virkelig lækker krydderurtedressing som jeg blander i et glas gammeldagsmodnede sild. Personligt foretrækker jeg at bruge gammeldagsmodnede sild i stedet for eddikemodnede marinerede sild, men det er en smagssag og du bruger blot dem du har lyst til.
Jeg har nævnt det før, men jeg vil gerne slå et slag for at spise mere sild, hvorfor? Fordi sild er super sundt. Sild er rige på umættede fedtsyrer, særligt Omega-3 fedtsyrer. Sild er blandt andet også rige på proteiner, D-vitamin, A-vitamin og selen*. En frokost bestående af en sildemad er altså super nærende.
*Kilde: Frida Fooddata.dk https://frida.fooddata.dk/food/47?
Krydderurtesild
Ingredienser
Fremgangsmåde