Kyllingefrikadeller med gulerod og timian

Kyllingefrikadeller med gulerod og timian

Denne opskrift på kyllingefrikadeller med gulerod og timian er simpelthen så skøn.

Jeg elsker frikadeller lavet på hakket kyllingekød, de er lette og meget smagfulde. Jeg har flere opskrifter på kyllingefrikadeller, se blot her:

Kyllingefrikadeller med squash og timian

Kyllingefrikadeller med spinat

Disse kyllingefrikadeller med gulerod og timian er kun krydret med salt, peber og timian (jeg bruger helst frisk timian, men tørret kan også gå an).

Kyllingefars

Jeg laver som oftest farsen til mine kyllingefrikadeller med gulerod og timian dagen før jeg skal bruge dem. Derved sætter farsen sig rigtig godt og havregrynene når at suge væsken til sig. På denne måde sparer jeg tid den dag frikadellerne skal steges, da farsen allerede er klar.

Frikadellerne kan sagtens holde sig 4 dage i køleskabet og hvis du ikke kan nå at spise dem, kan jeg varmt anbefale at fryse dem ned, så har du enten frikadeller til madpakken eller nem aftensmad en anden dag. I en portion som denne, har vi mad til mange dage herhjemme.

Det er meget forskelligt hvad jeg serverer til kyllingefrikadeller. Den børnevenlige version er pasta med pesto og noget grønt, som jeg ved min søn vil spise. Det kunne også være ovnbagte kartofler, eller bagte rodfrugter, se denne opskrift: 

Honningbagte rodfrugter

Kyllingefrikadeller med gulerod og timian

1 juni, 2024
: 18 stk.
: 10 min
: 30 min
: 40 min

Af:

Ingredienser
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 200 g fint revet gulerod
  • 1 løg, pillet og revet groft
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 ½ tsk. salt
  • Frisk kværnet peber
  • 1 spsk. frisk timian (tørret kan også bruges)
  • 2 spsk. smør til stegning
  • 2 spsk. olie til stegning
Fremgangsmåde
  • Step 1 Rør det hakkede kyllingekød sammen med løg, revet gulerod, revet løg, æg og havregryn
  • Step 2 Du kan bruge røremaskine, eller røre det sammen i hånden
  • Step 3 Tilsæt salt, peber og timian
  • Step 4 Lad farsen stå og trække i køleskabet, gerne 1 time
  • Step 5 Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Step 6 Varm en pande op og tilsæt halvdelen af smør og olie
  • Step 7 Form frikadellerne med en ske (jeg bruger en mellemstørrelse ske (mindre end spiseske, større end en teske)
  • Step 8 Steg frikadellerne nogle minutter på hver side, indtil de har fået en flot stegeskorpe
  • Step 9 Gentag indtil hele farsen er brugt
  • Step 10 Kom frikadellerne på en bageplade beklædt med bagepapir og kom dem i ovnen i ca. 7 minutter på 180 grader varmluft.
  • Step 11 Tag dem ud og server med det samme.


Relaterede Indlæg

Kyllingefrikadeller med squash og timian

Kyllingefrikadeller med squash og timian

Mine kyllingefrikadeller med squash og timian bliver altid spist med stor nydelse af både børn og voksne hjemme hos os. Jeg laver altid den samme opskrift – og jeg kan love, at den efterhånden er blevet gennemtestet adskillige gange de seneste år. Den revne squash […]

Kyllingefrikadeller med spinat

Kyllingefrikadeller med spinat

Virkelig skøn og nem opskrift på de lækreste og mest saftige kyllingefrikadeller med spinat. Kyllingefrikadeller er fast på menuen herhjemme ret ofte. Det er så nemt at lave, det smager virkelig godt og så har vi mad til flere dage (inklusiv til madpakken :-)). Hakket […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *