Lun salat med bagte gulerødder og quinoa

Lun salat med bagte gulerødder og quinoa

Opskrift på lun salat med bagte gulerødder og quinoa. Dette er den skønneste tilbehørssalat som passer til det meste. Server den sammen med et lækkert stykke kød, steg eller fisk. Den er også perfekt som tilbehør på buffeten hvis der kommer gæster.

Jeg har serveret salaten flere gange og hver gang bliver den revet væk. Der er ikke dressing på selve salaten, den vil jeg selv foretrække at have ved siden af. Til den her: lun salat med bagte gulerødder og quinoa kan jeg varmt anbefale en simpel cremefraiche dressing: Den lækreste cremefraiche dressing

Quinoa giver en god fylde til salaten og derfor kan denne sagtens gå i stedet for f.eks. kartofler, kartoffelsalat eller lign. I quinoa får du både protein, kostfibre og omega-3 fedtsyrer og det er virkelig nemt at tilberede. Jeg bruger det meget, især i salater!

Se et par af mine andre opskrifter her:

Quinoasalat med sød kartoffel og peberfrugt

Quinoasalat med grønt og ristede pinjekerner

Lun salat med bagte gulerødder og quinoa

19 september, 2024
: 4
: 5 min
: 25 min
: 30 min

Af:

Ingredienser
  • 1 dl quinoa (i tør form)
  • 400 g gulerødder
  • 1 fed hvidløg
  • Frisk eller tørret timian
  • 2 spsk. olivenolie
  • 75 g rucola
  • 200 g mini mozzarella kugler
  • 2 håndfulde saltede mandler
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  • Step 1 Skyl og kog quinoa efter anvisning på pakken. Lad dem stå og trække under låg i 10 minutter bagefter
  • Step 2 Skræl gulerødderne og skær dem i skrå skiver. Pil og hak hvidløg
  • Step 3 Fordel gulerødderne på en bageplade og hæld olivenolie, salt, timian og hvidløg på
  • Step 4 Bag dem i en varm ovn på 200 grader i ca. 20 minutter, rør i dem undervejs
  • Step 5 Bland de bagte gulerødder med den kogte quinoa. Bland rucola i
  • Step 6 Anret på et fad og top med mozzarella kugler og saltede mandler, drys med lidt salt og peber.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *