Quinoasalat med grønt og ristede pinjekerner

Quinoasalat med grønt og ristede pinjekerner

Denne opskrift på quinoasalat med grønt og ristede pinjekerner er virkelig skøn.

Det er en salat jeg laver ofte til mig selv, jeg laver en stor portion, så kan jeg tage resterne med til frokost. Min quinoasalat med grønt og pinjekerner er nem at lave, det tager maksimum 40 minutter. Det er en måltidssalat, den er fyldig og mætter rigtig godt. Den kan sagtens spises alene, men den kan også bruges som tilbehør, for eksempel til kylling, det kan være stegt kyllingebryst eller måske mine Kyllingefrikadeller med squash og timian.

Quinoa frø er fantastiske. De er rige på proteiner, kostfibre og omega-3 fedtsyrer. Så du får stadig masser af protein i sådan en portion her – også selvom du ikke spiser kød til.

Vil du læse mere om quinoa eller blot have inspiration til flere opskrifter med det lille frø, så se endelig mine andre opskrifter herunder:

Quinoatærte med porre, broccoli og bacon

Quinoasalat

Quinoadeller med rødbede

Mættende salat med laks, æble og quinoa

Quinoasalat med grønt og ristede pinjekerner

14 juli, 2022
: 2
: 5 min
: 35 min
: 40 min

Af:

Ingredienser
  • 2 dl quinoa (i tør form)
  • 4 dl vand
  • Salt
  • 300 g søde kartofler
  • 4 håndfulde hakket grønkål
  • 1 hel rød peberfrugt
  • 100 g feta
  • 50 g pingekerner
  • 4 spsk. olivenolie
  • 3-4 friske rosemarin kviste
  • 2 fed hvidløg
  • Vinaigrette:
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. ravigotte sennep
  • 2 spsk. hvid balsamico
  • 1 tsk. honning (eller sukker)
  • Frisk kværnet peber
  • Salt
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kog quinoa frøene op i 4 dl vand, tilsæt lidt salt (skyl quinoa grundigt først)
  • Step 2 Når det koger, skru ned og lad det simre i 10 minutter
  • Step 3 Læg låg på gryden og lad quinoaen trække i 10 minutter
  • Step 4 Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Step 5 Skræl de søde kartofler og skær dem i mindre tern
  • Step 6 Kom dem på en bageplade og hæld 2 spsk. olivenolie på
  • Step 7 Drys med salt, frisk rosemarin kviste og hele hvidløgsfed
  • Step 8 Bag de søde kartofler i ovnen i ca. 35 minutter, rør i dem undervejs
  • Step 9 Kom den hakkede grønkål på en pande og steg den i 2 spsk. olivenolie i 2-3 minutter
  • Step 10 Skyl og skær den røde peberfrugt i små tern
  • Step 11 Rist pinjekernerne på en tør pande (ca. 2 minutter)
  • Step 12 Bland quinoa, grønkål, de bagte søde kartofler og peberfrugt i en stor skål
  • Step 13 Rør ingredienserne sammen til vinaigretten og hæld den ud over salaten
  • Step 14 Smuldr fetaosten hen over og drys med ristede pinjekerner.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *