Salat med grillede ferskner og mozzarella

Salat med grillede ferskner og mozzarella

Denne salat med grillede ferskner og mozzarella er simpelthen så skøn.

Det er en rigtig sommersalat og det er helt perfekt, når der alligevel er tændt op i grillen, lige at smide nogle friske ferskner på også. Det er rigtig lækkert at grille ferskner. De får en dejlig sød smag som passer rigtig godt til den lidt skarpe rucolasalat. Har du (ligesom jeg) ikke en grill, så kan du blot bruge en grill-pande (sådan en med riller), det giver næsten samme grill-effekt.

Jeg har lavet salaten med ferskner, men jeg er sikker på at du også sagtens kan bruge nektariner.

Jeg bruger min basis vinaigrette, som jeg hælder ud over salaten lige inden servering. Men min salat med grillede ferskner og mozzarella kan også sagtens spises uden dressing eller blot med lidt balsamicoglace hen over. Balsamicoglace er virkelig lækkert på salater, se også denne Vandmelonsalat med jordbær og feta

Frugt i salater er noget jeg bruger meget, hele året uanset sæsonen. I vintermånederne er det meget æble, granatæble og citrusfrugter. Hvor jeg i forår og sommermånederne bruger bær, melon eller ferskner som her. Frugter og bær giver den dejlig sødme til salater og ofte giver det også et smukt farvespil.

Salat med grillede ferskner og mozzarella

31 juli, 2022
: 4
: 5 min
: 5 min
: 10 min

Af:

Ingredienser
  • Salat:
  • 75 g rucola
  • 4 stk. ferskner
  • 125 g mini mozzarella
  • 50 g pinjekerner
  • 1 spsk. olivenolie
  • Vinaigrette:
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvid balsamico
  • 2 tsk. ravigotte sennep
  • 1 tsk. honning
Fremgangsmåde
  • Step 1 Salat:
  • Step 2 Skyl rucola salaten og dup den med et rent viskestykke
  • Step 3 Anret det på et fad
  • Step 4 Skyl fersknerne og skær dem i både
  • Step 5 Kom ferskenbådene i en skål og vend dem i olivenolie
  • Step 6 Kom ferskenbådene på en varm grillpande eller på grillen
  • Step 7 Grill dem et par minutter på hver side, til de har fået lidt farve
  • Step 8 Rist pinjekernerne på en tør pande
  • Step 9 Hæld vandet fra mozzarellakuglerne
  • Step 10 Anret de grillede ferskner oven på den sprøde rucolasalat
  • Step 11 Kom mozzarella og ristede pinjekerner på
  • Step 12 Vinaigrette:
  • Step 13 Rør alle ingredienserne sammen i en lille skål
  • Step 14 Vinaigretten skal hældes ud over salaten lige når den skal spises.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *