Lun salat med bagte gulerødder og tomater

Lun salat med bagte gulerødder og tomater

Denne lune salat med bagte gulerødder og tomater smager helt vidunderligt. Den er utrolig nem at lave og så passer den helt perfekt som tilbehør til aftensmaden.

Jeg er vild med, at ovnbage grøntsager og bruge dem i salater, det giver en fantastisk god fylde til salaten og så mætter den bare meget bedre. Særligt bagte gulerødder er en af mine favoritter, hvilket også ses på flere af mine opskrifter her:

Bagte nye gulerødder med feta og pinjekerner

Bagte grøntsager med persilleolie

Honningbagte rodfrugter

Når gulerødder bages får de den skønneste søde smag og man kan selv tilsætte smag i form af krydderurter og krydderier. I denne opskrift blander jeg olie med hvidløg, persille og salt. Den blanding er en af dem jeg laver oftest! Det smager nemlig virkelig godt, og så har jeg altid ingredienserne i mit køkken.

Den friske rucolasalat er en god kombination sammen med gulerødderne, den fede og cremede feta og så de smagfulde bagte tomater. Pinjekernerne kan sagtens byttes ud med ristede græskarkerner, saltede mandler eller andre nødder/frø.

Lun salat med bagte gulerødder og tomater

31 august, 2023
: 4
: 5 min
: 30 min
: 35 min

Af:

Ingredienser
  • 800 g gulerødder
  • 1 bundt persille (70 g)
  • 6 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • Salt
  • 200 g cherrytomater
  • 75 g rucolasalat
  • 150 g feta eller salatost
  • 40 g pinjekerner
Fremgangsmåde
  • Step 1 Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Step 2 Skræl gulerødderne og skær dem i skrå skiver
  • Step 3 Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Step 4 Hak persille og hvidløg
  • Step 5 Rør olivenolie, salt, persille og hvidløg sammen i en skål
  • Step 6 Hæld det over gulerødderne og bland det godt sammen
  • Step 7 Bag gulerødderne i 15-20 minutter
  • Step 8 Rør i gulerødderne undervejs
  • Step 9 Tag bagepladen ud af ovnen, skub gulerødderne til den ene side
  • Step 10 Hæld cherrytomaterne på bagepladen og sæt den tilbage i ovnen
  • Step 11 Bag yderligere i 7-10 minutter
  • Step 12 Tag bagepladen ud af ovnen og lad gulerødder og tomater køle af et par minutter
  • Step 13 Skyl rucolasalaten grundigt og tør det med et rent viskestykke
  • Step 14 Kom pinjekernerne på en tør pande og rist dem
  • Step 15 (pas på, de bliver hurtigt sorte!)
  • Step 16 Bland nu rucola med de bagte gulerødder og tomater
  • Step 17 Kom salaten på et fad
  • Step 18 Smuldr fetaost og pynt med de ristede pinjekerner
  • Step 19 Server salaten straks eller stil den i køleskabet til senere.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *