Pizzamuffins med pesto

Pizzamuffins med pesto

Mine pizzamuffins med pesto er lavet på en fuldkornsdej og disse er med skinke og ost. Den røde pesto var et forsøg på at bruge noget andet end den klassiske tomatsauce – og jeg må bare sige, at det fungerer virkelig godt 🙂

De her lækre pizzamuffins er bløde indeni, har en let skorpe uden at være hårde eller tørre. Ønsker man dem mere snaskede kan man blot tilsætte mere ost og mere pesto.

Bagning af pizzamuffins

Pizzamuffins med pesto er nemme at lave, de bliver dog bedst hvis de får lov til at hæve i nok tid. Først skal dejen hæve en time – og når du har fyldt dine muffinforme, så skal de hæve yderligere ½ time. Fyldet kan varieres og skinke kan byttes ud med for eksempel chorizo, kyllingestrimler eller andet.

Jeg bager mine muffins i en muffin-bradepande. Jeg pensler den godt med olie inden jeg kommer dejen i, så hænger de ikke fast. Jeg kan også anbefale at bruge silikone muffin-forme og stille dem ned i selve muffin-bradepanden.

 

Jeg bruger pizzamuffins med pesto som en lille snack til madpakken eller som eftermiddagssnack eller til at tage med når vi er på tur. Pizzamuffins er ikke et måltid, men et supplement til blandt andet rugbrødsmadderne i min søns madpakke. 

Pizzamuffins med pesto egner sig i den grad til at fryse ned. De bliver bedst når de lige får nogle sekunder i mikroovnen eller 3 minutter i en alm. varm ovn. 

De lækre pizzamuffins kan opbevares i en frysepose, men jeg vil klart anbefale at fryse dem ned og tage dem op lidt ad gangen, som de nu skal spises.

Pizzamuffins med pesto

2 juni, 2020
: 12 stk.
: 30 min

Af:

Ingredienser
  • 2,2 dl vand
  • 25 g gær
  • 150 g grahamsmel
  • 250 g hvedemel
  • 5 g salt
  • 2 æg
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 spsk. rød pesto
  • 1 spsk. olivenolie + 1 spsk. til at smøre formene
  • 75 g skinkestrimler
  • 80 g revet mozerella
  • 20 g revet mozerella til topping
Fremgangsmåde
  • Step 1 Opløs gæren i lunkent vand (kog noget vand og bland med koldt)
  • Step 2 Tilsæt grahamsmel og salt
  • Step 3 Tilsæt olie og hvedemel
  • Step 4 Bland æg, skinke, revet ost, pesto og oregano i en anden skål
  • Step 5 Tilsæt denne blanding til selve dejen, så det hele blandes sammen
  • Step 6 Ælt det godt sammen med hænderne eller en ske
  • Step 7 Kom husholdningsfilm over skålen og lad dejen hæve i 1 time et lunt sted
  • Step 8 Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Step 9 Pensl muffin-formene med olie
  • Step 10 Brug en ske og tag lidt af dejen og fyld nu muffin-formene med dej
  • Step 11 Dejen må gerne komme helt op til kanten
  • Step 12 Drys med lidt mere revet ost
  • Step 13 Kom dem ind midt i ovnen og bag dem i 15 minutter på 180 grader
  • Step 14 Lad de lune pizzamuffins køle af i formene og tag dem forsigtigt op efter 10 min.
  • Step 15 De er nu klar til at spise.


Relaterede Indlæg

Ærtedip

Ærtedip

Denne opskrift på en proteinrig og cremet ærtedip er super god som snack. Lav for eksempel et fad med gnavegrøntsager og knækbrød eller rugbrødschips, så har du et virkelig sundt og nærende mellemmåltid som mætter længe. Ærtedip kan også gå som dip til mad. For […]

Saltede mandler

Saltede mandler

Dette er min opskrift på saltede mandler. Jeg synes jeg har fundet den helt rigtige balance mellem vand og salt Det er uhyre nemt at lave hjemmelavede saltede mandler, det kræver kun tre ingredienser og det tager maksimalt 20 minutter. Udover at det er utrolig […]



1 thoughts on “Pizzamuffins med pesto”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *