Jeg har været i Grækenland adskillige gange og jeg har i dén grad spist min del af græsk salat. Det er en skøn sommerlig, smagfuld og farverig salat, som jeg aldrig bliver træt af. Jeg bruger den som tilbehør til kød eller fisk, som salat til tapas, eller som den er med et godt brød, lidt hummus og en god tzatziki til.
Opskrift på lækkert brød findes her: Ølandshvedebrød
Opskrift på hummus findes her: Klassisk hummus
Tzatziki, prikken over i’et..
En god tzatziki sammen med den græske salat er det perfekte tilbehør og den sætter prikken over i’et i en græsk salat. Jeg må indrømme, at jeg ofte griber til den hurtige løsning og jeg får derfor sjældent siet væden fra den græske yoghurt. Når det hele skal gå lidt hurtigt og jeg ikke har forberedt noget, så bruger jeg denne opskrift på tzatziki:
4 dl græsk yoghurt 10%
½ agurk (halveret, det bløde skrabet ud og revet groft på et rivejern)
Lidt hakket hvidløg eller hvidløgspulver
Salt, peber og tørrer mynte
Jeg blander blot det hele sammen og lader det stå indtil det skal spises. Nemt, men måske ikke helt korrekt 🙂
Denne græske salat er virkelig lækker og utrolig nem og ligetil at lave. Det tager ingen tid og den kan spises med det samme. Den er dog stadig ok dagen efter, hvis der er rester.
Jeg bruger forskellige sorter af tomater. Det gør jeg fordi det ser rigtig fint ud og fordi der er stor forskel i smagen. De små mørke cherrytomater har en dyb og rig smag, mens de gule er mere vandede i smagen.
Jeg bruger altid en græsk fetaost i en hel blok og aldrig fetaost i tern. Personligt synes jeg dem i blok smager af mere og at de smager bedre.
Græsk salat
Ingredienser
Fremgangsmåde
1 thoughts on “Græsk salat”