Min opskrift på sild med æble og fennikel og smørstegt rugbrød er min nyeste sildeopskrift. Den smager skønt og så er den perfekt til frokostbordet eller til julefrokosten.
Det er december og mange spiser især sild til julefrokosterne. Her kan jeg varmt anbefale denne sild med æble og fennikel som et lidt nyere indslag til sildebordet.
Den er mild og frisk i smagen og det syrlige æble står rigtig godt sammen med det sprøde og friske fennikel og de lækre gammeldagsmodnede sild. Det smørstegte rugbrød er prikken over i’et.
Valg af sild
Til denne opskrift vælger jeg, at bruge gammeldagsmodnede sild. Det gør jeg, fordi jeg personligt synes de smager bedst. Konsistensen i sildefileten er lidt mere fast, end ved de eddikemodnede sild. Det er en smagssag og det ene er ikke mere rigtigt end det andet. Smag dig frem.
Fennikel deler ofte vandene. Jeg har ikke altid selv kunnet lide fennikel, men tricket med at skære det helt fint på et mandolinjern og herefter komme det i isvand, det tager toppen af den helt skarpe smag af lakrids. Desuden gør de sprøde og knasende fennikel stykker sig utrolig godt sammen med sild og det smørristede rugbrød.
Hvis du ligesom jeg også er vild med sild, så prøv endelig også mine andre sildeopskrifter, som du finder her:
Hjertesild med granatæble og syltede rødløg
Sild med æble og fennikel
Ingredienser
Fremgangsmåde