Grøntsagssuppe

Grøntsagssuppe

Grøntsagssuppe er en af de supper jeg laver mest herhjemme. Den består nemlig bare af en masse forskellige grøntsager, både rester – og hvad jeg lige synes der ellers skal være i. Derfor kommer suppen nærmest aldrig til at blive helt den samme i smagen. Men det gør ikke noget, tværtimod J

Jeg bruger oftest nogle af følgende grøntsager/rodfrugter, men i virkeligheden kan du bruge alt hvad du har lyst til. Ideer til ingredienser: Bagekartoffel, porre, broccolistok – eller et helt broccolihoved, hvis jeg har det. Et par gulerødder, et par håndfulde spinat eller grønkål, blomkål, løg og hvidløg.

Jeg bruger altid grøntsagsbouillon, da det giver ekstra smag. Frisk eller tørret timian er også et must, det gør virkelig noget godt for smagen.

Opskrift på mine rugbrødscroutoner får du her: Rugbrødscroutoner

Topping på denne grøntsagssuppe, kan du ligeledes variere som du ønsker. Vi bruger altid bacon, purløg og croutoner. Og i denne opskrift har jeg også brugt stegt grønkål som jeg selv er meget glad for. Mine Krydrede kikærter er også virkelig gode ovenpå suppe.

Min søn elsker suppe, derfor spiser vi det rimelig ofte. Jeg synes selv, at det er en genial måde, at få en masse grøntsager på – også grøntsager som han ikke nødvendigvis ville spise ellers. Samtidig får jeg ryddet ud i grøntsagsskuffen og ofte har vi mad til 2 dage.

Grøntsagssuppe

5 april, 2022
: 4
: 10 min
: 30 min
: 40 min

Af:

Ingredienser
  • 1,5 kg forskellige grøntsager eller rodfrugter
  • F.eks. Kartoffel, broccoli, porre, gulerødder, løg, hvidløg, blomkål
  • 2 spsk. olie
  • 1 L. vand/grøntsags bouillon
  • 1 spsk. timian (frisk eller tørret)
  • 1 spsk. æbleeddike
  • Salt og peber
  • Topping:
  • Bacon i tern
  • 4 håndfulde hakket grønkål
  • 1 spsk. olie
  • 1 bundt purløg
  • Rugbrødscroutoner
Fremgangsmåde
  • Step 1 Skyl, skræl og skær alle grøntsagerne i mindre stykker
  • Step 2 Kom dem i en gryde med olien
  • Step 3 Steg grøntsagerne af i 5-7minutter og tilsæt salt og peber
  • Step 4 Hæld grøntsags bouillon på og kom timian ved
  • Step 5 Læg låg på gryden og lad den simre i ca. 30-35 minutter
  • Step 6 Indtil grøntsagerne er møre
  • Step 7 Tag gryden af varmen og brug en stavblender til at blende
  • Step 8 Suppen helt fint
  • Step 9 Kom æblecidereddike i og smag til med salt og peber
  • Step 10 Steg bacon i ovnen i ca. 20 minutter på 200 grader varmluft
  • Step 11 Eller indtil de er sprøde
  • Step 12 Tag den hakkede grønkål og steg den i olie
  • Step 13 På en pande
  • Step 14 Skær eller klip purløg
  • Step 15 Følg linket til min opskrift på rugbrødscroutoner
  • Step 16 Server suppen og anret med det forskellige topping.


Relaterede Indlæg

Grøntsagssuppe med linser

Grøntsagssuppe med linser

Opskrift på den skønneste grøntsagssuppe med linser. En cremet og dejlig mættende suppe, med masser af smag og fylde. Det er ingen hemmelighed at vi spiser utrolig meget suppe herhjemme. Det er nemt, det smager godt og det kan varieres i det uendelige. Derudover er […]

Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe er en fantastisk mild suppe og en skøn ret. Det bugner med græskar lige nu i alle størrelser og alle former – og det er bare om at bruge dem. Jeg bruger hokkaidogræskar til denne suppe. Hokkaido har en mild og nøddeagtig smag samtidig […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *