Grøntsagssuppe er en af de supper jeg laver mest herhjemme. Den består nemlig bare af en masse forskellige grøntsager, både rester – og hvad jeg lige synes der ellers skal være i. Derfor kommer suppen nærmest aldrig til at blive helt den samme i smagen. Men det gør ikke noget, tværtimod J
Jeg bruger oftest nogle af følgende grøntsager/rodfrugter, men i virkeligheden kan du bruge alt hvad du har lyst til. Ideer til ingredienser: Bagekartoffel, porre, broccolistok – eller et helt broccolihoved, hvis jeg har det. Et par gulerødder, et par håndfulde spinat eller grønkål, blomkål, løg og hvidløg.
Jeg bruger altid grøntsagsbouillon, da det giver ekstra smag. Frisk eller tørret timian er også et must, det gør virkelig noget godt for smagen.
Opskrift på mine rugbrødscroutoner får du her: Rugbrødscroutoner
Topping på denne grøntsagssuppe, kan du ligeledes variere som du ønsker. Vi bruger altid bacon, purløg og croutoner. Og i denne opskrift har jeg også brugt stegt grønkål som jeg selv er meget glad for. Mine Krydrede kikærter er også virkelig gode ovenpå suppe.
Min søn elsker suppe, derfor spiser vi det rimelig ofte. Jeg synes selv, at det er en genial måde, at få en masse grøntsager på – også grøntsager som han ikke nødvendigvis ville spise ellers. Samtidig får jeg ryddet ud i grøntsagsskuffen og ofte har vi mad til 2 dage.
Grøntsagssuppe
Ingredienser
Fremgangsmåde