Spinatpandekager med havregryn er noget vi spiser rigtig ofte herhjemme. Min søn er helt pjattet med dem – og det samme er jeg.
Der er lige dele af mel og havregryn i, hvilket giver både kostfibre og fylde til pandekage dejen. På denne måde får spinatpandekagerne lidt mere struktur og de mætter utrolig godt.
Vi bruger spinatpandekager med havregryn som et aftenmåltid lidt ligesom pitabrød. Jeg skærer en masse forskellig grønt og laver enten en nem tunsalat (som denne Frokost bowl med tunsalat), ellers steger jeg kylling i tern med forskellige krydderier. En omgang hjemmelavede Syltede rødløg er også et must som tilbehør, når jeg laver spinatpandekager.
Man kan komme alt i sådan en pandekage og det er en virkelig god måde at få både voksne og børn til at spise en masse grønt. Pandekagerne kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet og de egner sig rigtig godt kolde i madpakken.
Jeg steger altid i en blanding af smagsneutral olie og smør. Det synes jeg giver det bedste resultat. Men du kan sagtens stege enten i ren smør eller for eksempel solsikke/rapsolie.
Spinatpandekager med havregryn
Ingredienser
Fremgangsmåde
Her på billedet ovenfor, har jeg brugt rødt spidskål, fetaost, edamamebønner, stegt kylling med masser af krydderier, og så mine lækre syltede rødløg på.