Klassiske søde pandekager

Klassiske søde pandekager

Disse klassiske søde pandekager er min hidtil bedste opskrift på søde dessert pandekager.

Pandekagerne er tynde, lækre sprøde, men bløde i midten.  Smagen er med et hint af kardemomme og citronskal, som er en virkelig skøn kombination.

Pandekager er bare en ægte klassiker og jeg tror ikke jeg kender nogen, som ikke kan lide en god omgang søde pandekager. Vi spiser dem oftest med en god marmelade og sukker på og når det skal være lidt ekstra, serverer jeg dem med vaniljeis til.

Marmeladen kan med fordel være en af mine yndlings, for eksempel denne Solbærmarmelade eller denne Mirabelle marmelade med vanilje.

Det er så nemt at lave pandekager og det er en hyggelig aktivitet, hvis man har børn som kan lide at være med i køkkenet. De kan være med til at vende pandekagerne eller hælde dej på panden. Er der pandekager til overs, er det også altid et hit med en sød pandekage i madpakken.

Klassiske søde pandekager

17 september, 2023
: 12 stk.
: 5 min
: 20 min
: 25 min

Af:

Ingredienser
  • 150 g hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 3 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 nip salt
  • 20 g smør
  • Skallen fra ½ økologisk citron
  • Smør og smagsneutral olie til stegning
Fremgangsmåde
  • Step 1 Rør æg og mælk sammen og smelt smørret i en kasserolle
  • Step 2 Sigt melet i og tilsæt kardemomme, vaniljesukker og salt
  • Step 3 Riv citronskal i og tilsæt smeltet smør
  • Step 4 Pisk det hele godt sammen, enten med piskeris eller i en røremaskine
  • Step 5 Varm en pande godt op
  • Step 6 Brug en smule olie (solsikkeolie) samt smør til hver enkelt pandekage
  • Step 7 Kom olie og smør på panden og herefter pandekagedej
  • Step 8 Vend pandekagen når den er gylden
  • Step 9 Fortsæt indtil hele dejen er brugt
  • Step 10 Der er til ca. 12 pandekager i denne opskrift
  • Step 11 Spis dem med det samme, eller opbevar pandekagerne i køleskabet.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *