Opskrift på den skønneste hjemmelavede basilikumpesto med solsikkekerner.
Jeg elsker pesto, især de hjemmelavede. På den måde kan jeg nemlig selv vælge hvad jeg vil have i. Det er utrolig nemt at lave sin egen pesto og det er også væsentligt billigere end de varianter man kan købe (selvom det nu også er rart med et købe-alternativ en gang imellem).
I denne basilikumpesto har jeg erstattet pinjekerner med solsikkekerner. Solsikkekerner er en del billigere end pinjekerner og de giver en rigtig god struktur til pestoen.
Jeg opbevarer altid min hjemmelavede pesto i køleskabet. Den kan dog godt blive hård, men efter 10 min på køkkenbordet vil den være flydende i konsistensen igen.
Herhjemme bruger vi pesto til mange ting. Pasta med pesto er et kæmpe hit, og jeg er også vild med pesto i stedet for dressing eller som smørelse på rugbrød og det er stort set noget vi altid har stående i køleskabet. For at se mine andre varianter af pesto, se endelig med her:
Basilikumpesto med solsikkekerner
Ingredienser
Fremgangsmåde