Basilikumpesto med solsikkekerner

Basilikumpesto med solsikkekerner

Opskrift på den skønneste hjemmelavede basilikumpesto med solsikkekerner.

Jeg elsker pesto, især de hjemmelavede. På den måde kan jeg nemlig selv vælge hvad jeg vil have i. Det er utrolig nemt at lave sin egen pesto og det er også væsentligt billigere end de varianter man kan købe (selvom det nu også er rart med et købe-alternativ en gang imellem).

I denne basilikumpesto har jeg erstattet pinjekerner med solsikkekerner. Solsikkekerner er en del billigere end pinjekerner og de giver en rigtig god struktur til pestoen.

Jeg opbevarer altid min hjemmelavede pesto i køleskabet. Den kan dog godt blive hård, men efter 10 min på køkkenbordet vil den være flydende i konsistensen igen.

Herhjemme bruger vi pesto til mange ting. Pasta med pesto er et kæmpe hit, og jeg er også vild med pesto i stedet for dressing eller som smørelse på rugbrød og det er stort set noget vi altid har stående i køleskabet. For at se mine andre varianter af pesto, se endelig med her:

Broccolipesto

Hjemmelavet persillepesto

Basilikumpesto med solsikkekerner

11 juni, 2023
: 1 glas (ca. 300 ml)
: 2 min
: 3 min
: 5 min

Af:

Ingredienser
  • 1 potte basilikum (blade og stilke)
  • 35 g parmesan
  • 50 g solsikkekerner
  • 1 fed hvidløg
  • Saften fra ½ citron
  • 1-2 tsk. salt
  • 2 dl god olivenolie
Fremgangsmåde
  • Step 1 Skyl basilikum (sørg for at bruge hele krydderurten, både stilke og blade)
  • Step 2 Kom basilikum, solsikkekerner, hvidløg og olivenolie i en minihakker.
  • Step 3 Skær et stykke af en parmesanost og kom det med i minihakkeren.
  • Step 4 Pres saften fra en citron og hæld det ved. Tilsæt salt og blend
  • Step 5 Blend indtil pestoen har den ønskede konsistens.
  • Step 6 Smag til med salt og evt. mere citronsaft og parmesan.
  • Step 7 Pestoen kan opbevares i et patentglas eller en tæt plastikbøtte. Den kan sagtens holde sig 14 dage i køleskabet.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *