Denne opskrift på bønnesalat med tomat og feta er den nemmeste salat og én af mine go-to salater, når jeg ikke ved hvad jeg skal lave som tilbehør til aftensmaden.
Jeg laver denne salat hele året rundt og heldigvis kan man både få cherrytomater og friske haricot verts i det fleste supermarkeder hele året.
Haricot verts
Den smager virkelig skønt og så er den utrolig simpel at lave. Jeg bruger altid friske grønne bønner og ikke dem fra frost. Det gør jeg fordi, jeg synes de friske har mere bid (fordi jeg ikke koger dem så længe) end de frosne får. Ernæringsmæssigt er det det samme, om du bruger friske eller frosne. Det er udelukkende den kulinariske oplevelse der kan være forskellig.
Når jeg koger de friske haricot verts, kommer jeg salt i vandet og overhælder straks bønnerne med iskoldt vand når de er færdige. Dette kaldes en blanchering og gør at bønnerne bevarer deres smukke grønne farve.
Den vinaigrette jeg laver, er den vinaigrette jeg altid laver 🙂 Jeg bruger den på stort set alle salater om ikke har en anden dressing på. Jeg vil dog anbefale, at vente med at komme vinaigretten på bønnesalat med tomat og feta før lige inden den skal serveres. Syren i dressingen vil nemlig gøre at den grønne farve i bønnerne bliver mere grå/gullig.
En anden opskrift med min bedste vinaigrette er blandt andet denne: Mættende salat med laks, æble og quinoa.
Bønnesalat med tomat og feta
Ingredienser
Fremgangsmåde
1 thoughts on “Bønnesalat med tomat og feta”