Bønnesalat med tomat og feta

Bønnesalat med tomat og feta

Denne opskrift på bønnesalat med tomat og feta er den nemmeste salat og én af mine go-to salater, når jeg ikke ved hvad jeg skal lave som tilbehør til aftensmaden.

Jeg laver denne salat hele året rundt og heldigvis kan man både få cherrytomater og friske haricot verts i det fleste supermarkeder hele året.

Haricot verts

Den smager virkelig skønt og så er den utrolig simpel at lave. Jeg bruger altid friske grønne bønner og ikke dem fra frost. Det gør jeg fordi, jeg synes de friske har mere bid (fordi jeg ikke koger dem så længe) end de frosne får. Ernæringsmæssigt er det det samme, om du bruger friske eller frosne. Det er udelukkende den kulinariske oplevelse der kan være forskellig.

Når jeg koger de friske haricot verts, kommer jeg salt i vandet og overhælder straks bønnerne med iskoldt vand når de er færdige. Dette kaldes en blanchering og gør at bønnerne bevarer deres smukke grønne farve.

Den vinaigrette jeg laver, er den vinaigrette jeg altid laver 🙂 Jeg bruger den på stort set alle salater om ikke har en anden dressing på. Jeg vil dog anbefale, at vente med at komme vinaigretten på bønnesalat med tomat og feta før lige inden den skal serveres. Syren i dressingen vil nemlig gøre at den grønne farve i bønnerne bliver mere grå/gullig.

En anden opskrift med min bedste vinaigrette er blandt andet denne: Mættende salat med laks, æble og quinoa.

Bønnesalat med tomat og feta

19 januar, 2022
: 4
: 5 min
: 6 min
: 11 min

Af:

Ingredienser
 • Bønnesalat:
 • 400 g friske haricot verts
 • 150 g cherry tomater
 • 100 g feta
 • 1 rødløg
 • 1 tsk. salt
 • Vinaigrette:
 • 1 spsk. olivenolie
 • 3 spsk. hvid balsamico eddike
 • 1 tsk. ravigotte sennep
 • 2 tsk. honning
 • Salt
Fremgangsmåde
 • Step 1 Nip enden af bønnerne
 • Step 2 Kog vand i en gryde og kom salt i
 • Step 3 Tilsæt haricot verts og lad dem koge i 6 minutter
 • Step 4 Når de 5 minutter er gået hældes bønnerne i en si
 • Step 5 Overhæld dem straks med iskoldt vand
 • Step 6 Kom de blancherede bønner i et fad
 • Step 7 Halver tomaterne og fordel dem over bønnerne
 • Step 8 Smuldr fetaosten henover
 • Step 9 Pil rødløget, halver det og skær tynde skiver
 • Step 10 Kom dem oven på bønnerne
 • Step 11 Vinaigrette:
 • Step 12 Kom olie i en lille skål og tilsæt hvid balsamico eddike
 • Step 13 Rør ravigotte og honning i.
 • Step 14 Smag den til, tilsæt evt. mere honning
 • Step 15 Hæld vinaigretten ud over bønnesalaten lige inden den skal spises
 • Step 16 Drys til sidst med flagesalt.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *