Denne opskrift på lakserilette på ristet rugbrød og med syltede rødløg er helt fantastisk nem.
Lakserilette kan spises som her på ristet rugbrød, hvis det skal være ekstra lækkert, kan du tilmed lave smørristet rugbrød. Lakserilette er også virkelig lækkert ovenpå små blinis, små kiks eller måske rugbrødschips til en appetizer eller en mindre forret.
Jeg bruger altid varmrøget laks med peber på – det synes jeg giver den bedste smag i en lakserilette. Jeg rør den sammen med en god cremefraiche. Du kan dog sagtens bruge en lettere variant end 18 %, hvis du hellere vil det. Jeg skriver sjældent mængder på af krydderurter, da det er en smagssag. Jeg elsker selv masser af både karse og purløg i denne lakserilette.
Syltede rødløg er perfekte ovenpå lakseriletten og min opskrift finder du her Syltede rødløg. Syltede rødløg er i øvrigt en slags afhængighed jeg har! Og jeg har altid et glas stående i mit køleskab, det kan virkelig anbefales.
Laks er desuden en fantastisk god kilde til omega-3 fedtsyrer, D-vitamin og protein*. Hvilket jo er endnu en god grund til at spise det, udover at det selvfølgelig også smager godt.
Lakserilette på ristet rugbrød
Ingredienser
Fremgangsmåde
*Kilde: Frida Fooddata DTU https://frida.fooddata.dk/food/1553?