Lakserilette på ristet rugbrød

Lakserilette på ristet rugbrød

Denne opskrift på lakserilette på ristet rugbrød og med syltede rødløg er helt fantastisk nem.

Lakserilette kan spises som her på ristet rugbrød, hvis det skal være ekstra lækkert, kan du tilmed lave smørristet rugbrød. Lakserilette er også virkelig lækkert ovenpå små blinis, små kiks eller måske rugbrødschips til en appetizer eller en mindre forret.

Jeg bruger altid varmrøget laks med peber på – det synes jeg giver den bedste smag i en lakserilette. Jeg rør den sammen med en god cremefraiche. Du kan dog sagtens bruge en lettere variant end 18 %, hvis du hellere vil det. Jeg skriver sjældent mængder på af krydderurter, da det er en smagssag. Jeg elsker selv masser af både karse og purløg i denne lakserilette.

Syltede rødløg er perfekte ovenpå lakseriletten og min opskrift finder du her Syltede rødløg. Syltede rødløg er i øvrigt en slags afhængighed jeg har! Og jeg har altid et glas stående i mit køleskab, det kan virkelig anbefales.

Laks er desuden en fantastisk god kilde til omega-3 fedtsyrer, D-vitamin og protein*. Hvilket jo er endnu en god grund til at spise det, udover at det selvfølgelig også smager godt.

Lakserilette på ristet rugbrød

15 juni, 2022
: 2
: 5 min
: 5 min
: 10 min

Af:

Ingredienser
  • 125 g varmrøget laks med peber
  • 3 spsk. (50 g) cremefraiche 18 %
  • Saften fra ½ citron
  • Salt og peber
  • Karse og purløg
  • 2 spsk. syltede rødløg (se opskrift længere nede i indlægget)
  • 2 skiver rugbrød
Fremgangsmåde
  • Step 1 2 spsk. syltede rødløg (se opskrift længere nede i indlægget)
  • Step 2 2 skiver rugbrød
  • Step 3 Vend laksefileten med skindsiden op ad og riv skinnet af
  • Step 4 Kom laksen i en skål og rør en gaffel, så kødet går fra hinanden
  • Step 5 Tilsæt cremefraiche og citronsaft og rør det godt sammen
  • Step 6 Smag til med salt og peber
  • Step 7 Klip karse og persille og vend i lakseriletten (brug så meget du kan lide)
  • Step 8 Rist rugbrødet i en brødrister
  • Step 9 Skær brødet på skrå og anret lakseriletten ovenpå
  • Step 10 Pynt med syltede rødløg, karse og purløg.

*Kilde: Frida Fooddata DTU https://frida.fooddata.dk/food/1553?



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *