Her får I opskriften på min version af en klassisk hønsesalat, som er helt perfekt til jule- eller påskefrokosten.
Jeg laver dressingen på cremefraiche 18%. Det gør jeg fordi jeg synes det smager bedst, men du kan sagtens gå enten op eller ned i fedtprocent. Det vigtigste er, at du smager den godt til inden du blander de andre ingredienser i.
Kylling til hønsesalat
Jeg bruger altid enten en hel kylling eller kyllingelår (alt afhængig af hvor stor en portion jeg skal lave). Det gør jeg fordi der er mere smag i kødet når det tilberedes med ben. I modsætning til for eksempel kyllingebryst, som godt kan blive lidt kedeligt og tørt.
Vi spiser indimellem kyllingeoverlår til aftensmad, her er det oplagt at lave lidt ekstra, så kan du gemme resterne til denne hønsesalat.
TIP: kyllingen er nemmest at pille, når den er lun (ikke for varm).
Når du har din kylling (stegt eller kogt), så er det jo rigtig nemt at røre en hønsesalat sammen.
Andre forslag til retter på jule- eller påskefrokost bordet kommer her:
Step 1Kyllingelårene kan tilberedes på to måder. Enten kan de koges eller steges i ovnen.
Step 2Kogning: kom kyllingelår i en gryde og dæk dem med vand. Tilsæt salt, peberkorn og laurbærblade
Step 3Når vandet koger, skal kyllingelårene koge i ca. 20 minutter
Step 4Stegning i ovn: Kom kyllingelår i et fad, dryp med olie og krydr med salt og peber. Kom fadet i en varm ovn og steg dem i ca. 45 minutter ved 200 grader.
Step 5Uanset hvilken metode du vælger, så lad kyllingen køle af en smule og pil så kødet af lårene. Du kan med fordel tilberede kyllingen dagen før.
Step 6Kom aspargessnitter i en si og dræn vandet fra. Vask champignon og skær dem i skiver.
Step 7Steg bacon (jeg steger altid bacon i ovnen)
Step 8Lav dressingen, bland cremefraiche, mayo, sennep samt salt og peber. Smag den til.
Step 9Bland dressingen i den pillede kylling og vend det godt. Kom de drænede aspargessnitter og stegte champignon i. Smuldr halvdelen af de stegte baconskiver i.
Step 10Anret hønsesalaten på en tallerken eller et fad. Pynt med resten af baconen og purløg.
Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at give dig den mest relevante oplevelse ved, at huske dine præferencer og gentagne besøg. Ved at klikke på "accepter", samtykker du til brugen af alle cookies.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.