Klassisk hønsesalat

Klassisk hønsesalat

Her får I opskriften på min version af en klassisk hønsesalat, som er helt perfekt til jule- eller påskefrokosten.

Jeg laver dressingen på cremefraiche 18%. Det gør jeg fordi jeg synes det smager bedst, men du kan sagtens gå enten op eller ned i fedtprocent. Det vigtigste er, at du smager den godt til inden du blander de andre ingredienser i.

Kylling til hønsesalat

Jeg bruger altid enten en hel kylling eller kyllingelår (alt afhængig af hvor stor en portion jeg skal lave). Det gør jeg fordi der er mere smag i kødet når det tilberedes med ben. I modsætning til for eksempel kyllingebryst, som godt kan blive lidt kedeligt og tørt.

Vi spiser indimellem kyllingeoverlår til aftensmad, her er det oplagt at lave lidt ekstra, så kan du gemme resterne til denne hønsesalat.

TIP: kyllingen er nemmest at pille, når den er lun (ikke for varm).

Når du har din kylling (stegt eller kogt), så er det jo rigtig nemt at røre en hønsesalat sammen.

Andre forslag til retter på jule- eller påskefrokost bordet kommer her:

Lakserilette på ristet rugbrød

Hjemmelavede karrysild

Klassisk hønsesalat

21 november, 2024
: 4-6 personer
: 5 min
: 40 min
: 45 min

Af:

Ingredienser
  • 600 g kyllingelår
  • 200 g brune champignon
  • 130 g aspargessnitter i drænet vægt (227g dåse)
  • 125 g bacon i skiver (1 pakke)
  • 150 g cremefraiche 18%
  • 20 g mayonnaise (Hellmans)
  • 5 g ravigotte sennep
  • Salt og peber
  • Purløg
  • Olivenolie til stegning af champignon
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kyllingelårene kan tilberedes på to måder. Enten kan de koges eller steges i ovnen.
  • Step 2 Kogning: kom kyllingelår i en gryde og dæk dem med vand. Tilsæt salt, peberkorn og laurbærblade
  • Step 3 Når vandet koger, skal kyllingelårene koge i ca. 20 minutter
  • Step 4 Stegning i ovn: Kom kyllingelår i et fad, dryp med olie og krydr med salt og peber. Kom fadet i en varm ovn og steg dem i ca. 45 minutter ved 200 grader.
  • Step 5 Uanset hvilken metode du vælger, så lad kyllingen køle af en smule og pil så kødet af lårene. Du kan med fordel tilberede kyllingen dagen før.
  • Step 6 Kom aspargessnitter i en si og dræn vandet fra. Vask champignon og skær dem i skiver.
  • Step 7 Steg bacon (jeg steger altid bacon i ovnen)
  • Step 8 Lav dressingen, bland cremefraiche, mayo, sennep samt salt og peber. Smag den til.
  • Step 9 Bland dressingen i den pillede kylling og vend det godt. Kom de drænede aspargessnitter og stegte champignon i. Smuldr halvdelen af de stegte baconskiver i.
  • Step 10 Anret hønsesalaten på en tallerken eller et fad. Pynt med resten af baconen og purløg.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *