Opskrift på den skønneste Okonomiyaki eller japansk kålpandekage som det jo egentlig er.
Denne opskrift er en af mine yndlings, når jeg skal have nem og hurtig mad – som er grønt og sundt. Det mætter helt fantastisk og smager virkelig godt.
Jeg har gennemtestet den her opskrift – især i forhold til mel, hvor meget/hvor lidt og blandingsforholdet. Opskriften bliver ikke bedre, i min optik. Jeg havde et ønske om at tilføre ekstra protein og fibre til dejen, så den mætter endnu bedre. Det gør jeg ved at bruge kikærtemel. Hvis du ikke har kikærtemel (det kan købes i større supermarkeder, helsekost), kan du enten blot bruge hvedemel, eller dansk ærtemel som et alternativ. Bagepulveret er til for at gøre okonomiyaki’en fluffy og få den til at hæve lidt op.
Tips til at røre dejen sammen
Når ingredienserne skal blandes sammen, er det vigtigt, at bouillonvandet er afkølet således æggene ikke kommes op i kogende vand. Bland de våde ingredienser i først, herefter mel (det kan godt klumpe lidt i starten, brug et piskeris) og til sidst vendes spidskål/porre blandingen i.
Jeg laver altid mine syltede rødløg selv. Det er meget nemt, 10 minutter er maksimalt hvad du skal bruge. Min opskrift er her: Syltede rødløg
Min udgave af okonomiyaki er her helt vegetarisk. Men jeg kan varmt anbefale, at tilføje knasende bacon ovenpå. Det giver en rigtig god smag. Prøv det, hvis du spiser bacon!
Kan du lide opskriften? Så kom endelig med en kommentar herunder.
Okonomiyaki
Ingredienser
Fremgangsmåde