Okonomiyaki

Okonomiyaki

Opskrift på den skønneste Okonomiyaki eller japansk kålpandekage som det jo egentlig er.

Denne opskrift er en af mine yndlings, når jeg skal have nem og hurtig mad – som er grønt og sundt. Det mætter helt fantastisk og smager virkelig godt.

Jeg har gennemtestet den her opskrift – især i forhold til mel, hvor meget/hvor lidt og blandingsforholdet. Opskriften bliver ikke bedre, i min optik. Jeg havde et ønske om at tilføre ekstra protein og fibre til dejen, så den mætter endnu bedre. Det gør jeg ved at bruge kikærtemel. Hvis du ikke har kikærtemel (det kan købes i større supermarkeder, helsekost), kan du enten blot bruge hvedemel, eller dansk ærtemel som et alternativ. Bagepulveret er til for at gøre okonomiyaki’en fluffy og få den til at hæve lidt op.

Tips til at røre dejen sammen

Når ingredienserne skal blandes sammen, er det vigtigt, at bouillonvandet er afkølet således æggene ikke kommes op i kogende vand. Bland de våde ingredienser i først, herefter mel (det kan godt klumpe lidt i starten, brug et piskeris) og til sidst vendes spidskål/porre blandingen i.

Jeg laver altid mine syltede rødløg selv. Det er meget nemt, 10 minutter er maksimalt hvad du skal bruge. Min opskrift er her: Syltede rødløg

Min udgave af okonomiyaki er her helt vegetarisk. Men jeg kan varmt anbefale, at tilføje knasende bacon ovenpå. Det giver en rigtig god smag. Prøv det, hvis du spiser bacon!

Kan du lide opskriften? Så kom endelig med en kommentar herunder.

Okonomiyaki

23 marts, 2025
: 2
: 10 min
: 15 min
: 25 min
: Easy

Af:

Ingredienser
  • 300 g spidskål
  • 100 g porre
  • 4 æg
  • 1 dl vand
  • 1 bouillonterning (brug høse- eller grøntsags)
  • 70 g hvedemel
  • 60 g kikærtemel (anden mel kan også bruges)
  • 1,5 tsk. Bagepulver
  • Lidt frisk peber
  • 4 spsk. rapsolie
  • Topping:
  • Fint snittet spidskål
  • Persille
  • 100 g feta
  • Chili mayo
  • Syltede rødløg
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kog vand (i en elkedel)
  • Step 2 Bland det med en bouillonterning og stil det til side
  • Step 3 Snit porre og spidskål fint
  • Step 4 Rør æg sammen i en skål og tilsæt den afkølede bouillon
  • Step 5 Tilsæt hvedemel, kikærtemel, bagepulver og peber og rør det godt sammen
  • Step 6 Tilsæt til sidst snittet spidskål og porre
  • Step 7 Bland det godt sammen og lad det hvile i et par minutter
  • Step 8 Varm en pande, kom lidt af olien på og brug nu en øse til at hælde dejen på (jeg bruger 2 store skefulde til hver pandekage, de skal være gode tykke – gerne 2 cm).
  • Step 9 Vend kun dine okonomiyaki én gang. Vent til den er flot gylden og vend den så. Brug evt. en tallerken og flip den over på, og lad den så glide ned på panden igen med den rå side ned ad.
  • Step 10 Læg de færdige okonomiyaki over på en rist indtil de alle er færdige.
  • Step 11 Top hver okonomiyaki med:
  • Step 12 Frisk spidskål
  • Step 13 Syltede rødløg
  • Step 14 Fetaost/Pucost
  • Step 15 Frisk hakket persille
  • Step 16 Chili mayo
  • Step 17 Spis dem med det samme.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *