Cæsar salat med crispy kylling og kål

Cæsar salat med crispy kylling og kål

Denne skønne cæsarsalat med crispy kylling og kål er en af mine favoritter blandt de klassiske måltidssalater.

En cæsar salat laves normalt udelukkende med grøn salat, men jeg synes, at den bliver endnu mere fyldig og mættende når jeg bruger spidskål og grønkål sammen med den sprøde hjertesalat. Den er langt mere rig på kostfibre når man vælger kål og derfor mætter den bedre.

Cæsarsalat laves oprindeligt uden kylling, men jeg synes det er lækkert med kylling i. Det gør også, at salaten sagtens kan gå for et helt måltid, enten til frokost eller aften. Jeg foretrækker at panere kyllingebrystfileterne, men du kan sagtens nøjes med at stege dem uden panering på. Fremgangsmåden er den samme, som når jeg laver Hjemmelavede kyllingenuggets.

Jeg bruger altid hjemmelavede croutoner, det smager så meget bedre end dem man kan købe. Når jeg har brød som er ved at være kedeligt, så skærer jeg det enten i skiver eller tern og kommer det i fryseren. Så har jeg altid til at lave en god portion croutoner.

Reklame for Pillivuyt

Jeg har været så heldig at lave et samarbejde med Pillivuyt, og jeg har brugt noget af deres fine service til, at anrette min cæsar salat på. Vil du se mere, så se deres hjemmeside her: https://www.pillivuytstore.com/dk/

Cæsar salat med crispy kylling og kål

27 august, 2022
: 4
: 20 min
: 35 min
: 55 min

Af:

Ingredienser
  • 4 kyllingebryst
  • 2 æg
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl panko rasp
  • Salt og peber
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 spsk. smør til stegning
  • 2 hoveder hjertesalat
  • 200 g fint snittet spidskål
  • 50 g fint snittet grønkål
  • 75 g parmesan i flager
  • Brødcroutoner:
  • 4 skiver daggammelt brød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. Flagesalt
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • Cæsardressing:
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 tsk. ansjosfileter i olie
  • 20 g revet parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • Saften fra ½ citron
  • Salt og peber
  • 2 dl smagsneutral olie (evt. solsikkeolie)
Fremgangsmåde
  • Step 1 Cæsardressing:
  • Step 2 Blend alle ingredienserne (på nær olien) med en stavblender
  • Step 3 Når det er blendet sammen hældes olien i lidt ad gangen Mens der blendes med stavblenderen
  • Step 4 Blend indtil den ønskede konsistens er opnået
  • Step 5 Tilsæt evt. en smule vand, hvis konsistensen er for tyk
  • Step 6 Smag til med salt, peber og citronsaft
  • Step 7 Brødcroutoner:
  • Step 8 Skær brødet i tern
  • Step 9 Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Step 10 Kom olie, salt og hvidløgspulver på
  • Step 11 Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Step 12 Bag dem i ovnen på ca. 180 grader i ca. 25 minutter, vend i dem undervejs
  • Step 13 Kylling:
  • Step 14 Pisk æg i en skål, kom mel og rasp i hver deres skål kom salt og peber i raspen og bland det godt
  • Step 15 Bank kyllingebrystfileterne flade med bagsiden af en ske eller lignende
  • Step 16 Vend dem en ad gangen, først i mel, dernæst i æggemassen og til sidst i panko rasp
  • Step 17 Varm en pande op ved middel varme og kom smør og olie på
  • Step 18 Kom de panerede kyllingebrystfileter på og steg dem indtil de er gyldne på begge sider
  • Step 19 Ca. 7 minutter på hver side eller indtil de er gennemstegt.
  • Step 20 Lad det køle af og skær de panerede kyllingebryster i skiver
  • Step 21 Salat:
  • Step 22 Kom det fint snittede spidskål i iskoldt vand i ca. 20 minutter
  • Step 23 (stil det evt. i køleskabet)
  • Step 24 Bland spidskål og grønkål
  • Step 25 Skyl hjertesalaten og skær det i store stykker
  • Step 26 Bland det sammen med kålen
  • Step 27 Anret salaten på et fad,
  • Step 28 Kom de sprøde kyllingestykker ovenpå og til sidst Croutoner og parmesan flager
  • Step 29 Server dressingen ved siden af.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *