Dette lækre og sprøde chia knækbrød er utrolig nemt at lave – og der skal bruges ret få ingredienser.
Jeg har ikke brugt mel i denne opskrift, kun (glutenfri) havregryn. Knækbrødet er altså helt glutenfrit.
lidt om chia-frø…
Det er de små chiafrø der binder ”dejen” sammen, de absorberer nemlig rigtig meget væske og bliver lidt som en gel. Chiafrø er et meget energirigt lille frø. Det er spækket med kostfibre, umættede fedtsyrer som omega-3 og proteiner. MEN for at vi skal kunne optage de gode næringsstoffer i chiafrøet, skal vi enten knuse det eller udbløde frøet i væske.
Ved at lade alle frø, vand og olie stå og trække i minimum en halv time, vil dejen til chia knækbrødet samle sig og derefter er det muligt at rulle dejen ud på bagepapir.
Når jeg laver knækbrød lægger jeg altid et stykke bagepapir øverst, oven på dejen – herved undgår jeg at min kagerulle bliver helt snasket og at dejen hænger fast.
Jeg skærer ikke mit chia knækbrød i pæne lige stykker… Jeg kan egentlig meget godt lide det lidt rustikke i, at brække knækbrødet i mindre uens stykker. Men hvis du gerne vil have ensartede stykker knækbrød så skær lige snit i dejen både på langs og tværs, du skal ikke skære helt igennem. På den måde kan du knække knækbrødet i de lige stykker, når det er bagt og kølet af.
Når man bager knækbrød uden mel vil det være mere porøst end hvis der var mel i. Jeg anbefaler derfor at gøre sit knækbrød en anelse tykkere, måske 3 mm. Jeg laver dem så tynde som muligt, det kan jeg personligt bedst lide.
Jeg bruger knækbrødet som snack, til at tage med på farten i madpakken eller som tilbehør på brunch-bordet 🙂 En anden god madpakke snack er disse Pizzamuffins med pesto, de er virkelig lækre.
Chia knækbrød kan holde sig 3-4 dage i en lufttæt beholder/patentglas på køkkenbordet.
Chia knækbrød
Ingredienser
Fremgangsmåde
1 thoughts on “Chia knækbrød”