Fuldkornsboller med gulerod og havregryn

Fuldkornsboller med gulerod og havregryn

Disse fuldkornsboller med gulerod og havregryn er så nemme at lave. Det er blot en koldhævet dej, som kan stå på køl henover natten og så bages når det passer.

Jeg rører altid min dej på en røremaskine, så klarer den hele arbejdet med at ælte. Bemærk at min dej er forholdsvis våd og må ikke blive helt tør, derfor er det en rigtig god idé at bruge en røremaskine, så undgår man snaskede fingre 🙂

Når jeg laver en koldthævet dej, hvad enten det er til fuldkornsbrødbrød eller fuldkornsbollerboller, så bruger jeg stort set de samme principper. I disse boller har jeg dog tilføjet et par ingredienser til selve dejen, ellers er fremgangsmåden den samme som min grunddej, se her Grunddej

Når jeg bager boller, også disse fuldkornsboller med gulerod og havregryn, så fryser jeg altid nogen ned i mindre portioner, så kan jeg tage dem op løbende, og det er næsten som om vi har nybagte boller hver dag. Det er en god idé at fryse bollerne når de er afkølet, men stadig helt friske.

Når jeg bruger 50 % fuldkorn og 50 % hvedemel synes jeg, at jeg opnår den bedste balance i mine fuldkornsboller som stadig er lyse og luftige og samtidig er mættende og fyldt med fibre.

Disse boller med gulerod er rigtig lækre og fugtige selvom det er fuldkornsboller. Til denne opskrift fik jeg 12 boller. 

Grahamsboller med gulerod og havregryn

3 april, 2020
: 12

Af:

Ingredienser
 • 5 dl koldt vand
 • 15 g gær
 • 5 dl hvedemel
 • 4 dl Grahamsmel
 • 1 dl grovvalsede havregryn (eller finvalsede)
 • 150 g revet gulerod (1 stor gulerod)
 • 2 spsk. honning
 • 9 g salt
 • 1 spsk olie til dejen
 • 2 spsk olie til skålen
Fremgangsmåde
 • Step 1 Dag 1:
 • Step 2 Kom vand og gær i en røremaskine og rør gæren ud
 • Step 3 Tilsæt hvedemel og rør godt
 • Step 4 Tilsæt honning, salt, havregryn, olie, gulerod og grahamsmelet
 • Step 5 Rør godt. Sæt røremaskinen på næst højest hastighed
 • Step 6 Ælt i ca. 10 min indtil dejen er smidig og glat.
 • Step 7 Hæld olie i en skål og tag lidt på fingrene.
 • Step 8 Hæld den våde dej over i skålen med olie og stil den i køleskabet
 • Step 9 Dag 2:
 • Step 10 Tag dejen ud af køleskabet og hæld den på et olieret køkkenbord
 • Step 11 Lad dejen hvile en halv time og tænd ovnen på 200 grader varmluft
 • Step 12 Tag olie på fingrene og form bollerne, læg dem på en bageplade
 • Step 13 Bag dem midt i ovnen i 20 min. på 200 grader varmluft
 • Step 14 Tag bollerne ud af ovnen
 • Step 15 Læg dem på en rist mens de køler af

Relaterede Indlæg

Ølandsboller med hvedekerner

Ølandsboller med hvedekerner

Disse koldhævede fuldkorns ølandsboller med hvedekerner er så lækre. De er bløde med god skorpe og dejlig luftige. Når jeg bruger kerner, i dette tilfælde knækkede hvedekerner, så er det min erfaring, at dejen skal være lidt mere våd end ellers. Kernerne suger en del […]

Grahamsboller

Grahamsboller

Disse koldt-hævede grahamsboller er utrolig nemme at lave og så er de rigtig gode at fryse ned 🙂 Jeg er stor fan af at lave brød og boller som jeg kan fryse ned i mindre portioner. Det er så rart vi lige kan tage et […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *