Glutenfri knækbrød

Glutenfri knækbrød

Dette er min opskrift på de nemmeste og glutenfri knækbrød.

Jeg elsker knækbrød – og jeg elsker at det er så nemt at lave.

Jeg bruger samme grundopskrift (den her) og så kan jeg ellers godt finde på at bytte enkelte af ingredienserne ud med noget andet. Jeg bruger mange forskellige slags frø/kerner, men du kan sagtens udelade enkelte og bruge det mere af en anden.

Hvis knækbrødet ikke skal være glutenfri, kan du sagtens skifte majsmelet ud med hvedemel.

Min erfaring med glutenfri knækbrød er, at de oftest er en smule mere porøse end når der er hvedemel i dejen.

Det varierer lidt hvor tyndt jeg ruller min knækbrødsdej ud. Jo tyndere den rulles ud, dets sprødere bliver knækbrødet. Se for eksempel denne opskrift på Chia knækbrød, her har jeg rullet dejen helt tynd ud. Prøv dig frem med kagerullen og se hvad du synes bedst om.

Jeg opbevarer mine hjemmelavede knækbrød i en lufttæt beholder på køkkenbordet, de kan sagtens holde sig 2-3 dage.

Glutenfri knækbrød

22 januar, 2021
: 25 stk.
: 10 min
: 25 min
: 35 min

Af:

Ingredienser
  • 150 g majsmel
  • 50 g finvalsede og glutenfri havregryn
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g hørfrø
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g sesamfrø
  • 2,5 dl vand
  • 1dl ¼ olivenolie
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 ½ tsk. salt
  • Blå birkes og sesamfrø til pynt
Fremgangsmåde
  • Step 1 Bland alle ingredienserne i en stor skål og rør det godt sammen
  • Step 2 Hvis du har en røremaskine, kan du bruge den
  • Step 3 Rør indtil dejen er samlet
  • Step 4 Tænd ovnen
  • Step 5 Tag to stykker bagepapir
  • Step 6 Vend dejen ud på det ene stykke bagepapir
  • Step 7 Læg det andet stykke bagepapir ovenpå
  • Step 8 Brug en kagerulle og rul knækbrødsdejen ud
  • Step 9 Det skal fylde hele bagepapiret
  • Step 10 Når dejen er rullet ud, fjern det øverste bagepapir
  • Step 11 Vil du have dejen endnu tyndere, så lav to bageplader
  • Step 12 Hiv forsigtigt i bagepapiret og flyt knækbrødsdejen
  • Step 13 Over på en bageplade
  • Step 14 Stænk lidt vand rundt på hele knækbrødet
  • Step 15 Og drys med blå birkes og sesamfrø
  • Step 16 Skær i 5 strimler på langs og 5 på tværs i dejen
  • Step 17 Så der kommer ca. 25 stykker knækbrød ud af det
  • Step 18 Bag knækbrødet på 180 grader i ca. 25 minutter
  • Step 19 Tag dem ud og lad dem køle af.


Relaterede Indlæg

Kyllingefrikadeller med squash og timian

Kyllingefrikadeller med squash og timian

Mine kyllingefrikadeller med squash og timian bliver altid spist med stor nydelse af både børn og voksne hjemme hos os. Jeg laver altid den samme opskrift – og jeg kan love, at den efterhånden er blevet gennemtestet adskillige gange de seneste år. Den revne squash […]

Sunde bananpandekager

Sunde bananpandekager

Disse nemme og super lækre og sunde bananpandekager smager helt fantastisk.   Der er kun 4 ingredienser i og det tager ikke mere end 20 min. fra du tager ingredienserne frem til pandekagerne er helt færdige. Mine sunde bananpandekager er helt uden mel, uden sukker, […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *