Disse koldt-hævede grahamsboller er utrolig nemme at lave og så er de rigtig gode at fryse ned 🙂
Jeg er stor fan af at lave brød og boller som jeg kan fryse ned i mindre portioner. Det er så rart vi lige kan tage et par boller ud af fryseren, hvis vi får lyst! Det er også ganske smart hvis man for eksempel for mange gæster (og vil slippe for lidt af arbejdsbyrden på dagen), så bag det i god tid, frys det ned og varm det op på selve dagen.
Disse grahamsboller er dejligt luftige og bløde, samtidigt med at de har en let sprød skorpe.
Luftigheden i mine boller kommer af, at jeg altid ælter dejen på en røremaskine. Faktisk ælter jeg dejen i ca. 15 minutter på niveau 4-6, indtil dejen har samlet sig og er helt glat og elastisk.
Brug først min grunddejs opskrift: Grunddej og bag grahamsbollerne efter nedenstående opskrift 🙂
Grahamsboller
Ingredienser
- En portion grunddej med 5 dl hvedemel og 5 dl grahamsmel
- Brug evt. mere mel, hvis det er nødvendigt
Fremgangsmåde
- Step 1 Tænd ovnen på 180 grader
- Step 2 Tag dejen på køkkenbordet og tag lidt olie på hænderne
- Step 3 Tag en dejskraber og hak små stykker af dejen
- Step 4 Form dem som boller
- Step 5 Læg dem på en bageplade med bagepapir
- Step 6 Drys med lidt mel
- Step 7 Bag i ovnen på 180 grader i 20 minutter
- Step 8 Når bollerne er færdigbagt, læg dem på en rist
- Step 9 Lad bollerne hvile i mindst 15 minutter .
1 thoughts on “Grahamsboller”