Grahamsboller

Grahamsboller

Disse koldt-hævede grahamsboller er utrolig nemme at lave og så er de rigtig gode at fryse ned 🙂

Jeg er stor fan af at lave brød og boller som jeg kan fryse ned i mindre portioner. Det er så rart vi lige kan tage et par boller ud af fryseren, hvis vi får lyst! Det er også ganske smart hvis man for eksempel for mange gæster (og vil slippe for lidt af arbejdsbyrden på dagen), så bag det i god tid, frys det ned og varm det op på selve dagen. 

Disse grahamsboller er dejligt luftige og bløde, samtidigt med at de har en let sprød skorpe.

Luftigheden i mine boller kommer af, at jeg altid ælter dejen på en røremaskine. Faktisk ælter jeg dejen i ca. 15 minutter på niveau 4-6, indtil dejen har samlet sig og er helt glat og elastisk. 

Brug først min grunddejs opskrift: Grunddej og bag grahamsbollerne efter nedenstående opskrift 🙂

Grahamsboller

6 marts, 2020
: 12-15 boller
: 30 min
: 20 min
: 50 min
: Easy

Af:

Ingredienser
  • En portion grunddej med 5 dl hvedemel og 5 dl grahamsmel
  • Brug evt. mere mel, hvis det er nødvendigt
Fremgangsmåde
  • Step 1 Tænd ovnen på 180 grader
  • Step 2 Tag dejen på køkkenbordet og tag lidt olie på hænderne
  • Step 3 Tag en dejskraber og hak små stykker af dejen
  • Step 4 Form dem som boller
  • Step 5 Læg dem på en bageplade med bagepapir
  • Step 6 Drys med lidt mel
  • Step 7 Bag i ovnen på 180 grader i 20 minutter
  • Step 8 Når bollerne er færdigbagt, læg dem på en rist
  • Step 9 Lad bollerne hvile i mindst 15 minutter .

Relaterede Indlæg

Ølandsboller med hvedekerner

Ølandsboller med hvedekerner

Disse koldhævede fuldkorns ølandsboller med hvedekerner er så lækre. De er bløde med god skorpe og dejlig luftige. Når jeg bruger kerner, i dette tilfælde knækkede hvedekerner, så er det min erfaring, at dejen skal være lidt mere våd end ellers. Kernerne suger en del […]

Ølandshvedebrød

Ølandshvedebrød

Når jeg bager ølandshvedebrød bruger jeg min grundopskrift på kold-hævet dej. Klik derfor på Grunddej når du skal lave selve dejen og følg derefter min fremgangsmåde for selve bagning af brødet som du finder her nedenfor. Jeg bruger altid denne grundopskrift når jeg bager brød […]



1 thoughts on “Grahamsboller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *