Grøntsagssuppe med linser

Grøntsagssuppe med linser

Opskrift på den skønneste grøntsagssuppe med linser. En cremet og dejlig mættende suppe, med masser af smag og fylde.

Det er ingen hemmelighed at vi spiser utrolig meget suppe herhjemme. Det er nemt, det smager godt og det kan varieres i det uendelige. Derudover er suppe en genial måde at få brugt alle sine grøntsagsrester på. Der kunne for eksempel sagtens være andre rodfrugter, rest af kål (blomkål, broccoli, spidskål) eller lignende i denne suppe. Suppe er også en fantastisk måde at få en masse grøntsager på, både for børn og voksne.

Til min grøntsagssuppe med linser bruger jeg lidt karry for at give smag, men selve suppen smager ikke af karry, der er også både chili og ingefær i, men suppen er på ingen måde spicy, den er blot fyldt med smag. De røde linser tilfører protein og ekstra fylde, de smager ikke af meget, derfor er det vigtige med både løg og krydderier.

Topping

Når jeg laver suppe varierer jeg ofte i topping. Alligevel har vi altid et par gengangere, bacon er altid et hit og hvis vi ikke får brød til, så koger jeg altid suppehorn til. Der er ofte forskel på min søns og mine valg af toppings. Jeg laver en masse små skåle og så kan man selv vælge. Som I kan se, er den børnevenlige suppe med bacon og suppehorn, hvor min er med bacon, stegt grønkål og edamame bønner. Jeg serverer ofte maden på den måde separat, det fungerer bedst og alle kan selv vælge hvad de gerne vil have.

For flere suppe opskrifter, se her:

Kartoffel-porre suppe

Spicy og cremet gulerodssuppe

Cremet tomatsuppe med mascarpone

Hokkaidosuppe

Blomkålssuppe med bacon og krydrede bønner

Grøntsagssuppe med linser

2 januar, 2024
: 2-3
: 15 min
: 30 min
: 45 min

Af:

Ingredienser
  • 350 g bagekartofler
  • 250 g gulerødder
  • 4 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 3 cm ingefær
  • ½ dl røde linser (tør form)
  • 800 ml vand
  • 1 grøntsags bouillon terning
  • 1 tsk. karry
  • Olie
  • Salt og peber
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • Topping:
  • Bacon
  • Hakket grønkål
  • Suppehorn
  • Edamamebønner
Fremgangsmåde
  • Step 1 Hak chili og ingefær
  • Step 2 Hæld olie i en gryde, tænd og tilsæt karry, ingefær og chili
  • Step 3 Pil løg og hvidløg og kom det i gryden, svits det hele
  • Step 4 Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i store tern og kom dem med i gryden
  • Step 5 Svits det hele i et par minutter
  • Step 6 Kom linserne i gryden og tilsæt vand, bouillon, salt og peber
  • Step 7 Læg låg på gryden og skru ned så suppen kan simre i ca. 30 minutter
  • Step 8 Imens suppen simrer:
  • Step 9 Steg bacon tern, kog suppehorn, hæld kogende vand på de frosne edamamebønner og steg grønkål i olivenolie i 2 minutter på en varm pande.
  • Step 10 Brug en stavblender og blend suppen til den er cremet og lind
  • Step 11 Tilsæt evt. mere vand hvis konsistensen er for tyk
  • Step 12 Smag til med salt, peber og æblecidereddike
  • Step 13 Server suppen varm med topping i små skåle

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *