Disse lækre havregrynsmuffins med banan er virkelig nemme at lave. Ingredienserne er alle nogle jeg altid har i mit ”basis lager”. Det gør det nemt, da jeg ofte ikke behøver, at handle ind til at lave dem.
Søde uden sukker
Mine muffins smager sødt selvom de ikke indeholder raffineret sukker. Den søde smag kommer blandt andet fra kanel og de modne bananer. Det er faktisk ret vigtigt, at bananerne er meget modne, så er de allermest søde. Det kan også være en god måde, at få brugt bananerne. Jeg fryser dem oftest ned (skåret i skiver), så bruger jeg dem frosne i smoothies eller optøet i disse havregrynsmuffins med banan eller i bananpandekager.
Jeg bruger disse havregrynsmuffins med banan i min søns 10’er madkasse, eller som en eftermiddagssnack. Jeg er også selv ret begejstret for dem og kan godt finde på at lave dem som tilbehør til brunch eller til at tage med på farten.
Denne portion er lavet med almindelig minimælk, men jeg har også brugt både ris- og havremælk, det giver en rigtig god smag og det kan jeg virkelig anbefale. Jeg bruger altid grovvalsede havregryn, men finvalsede kan sagtens bruges. De grovvalsede havregryn har brug for at stå lidt længere og suge væden til sig inden de kommes i muffinformene.
Jeg har en muffinbradepande, det kan jeg virkelig anbefale at bruge. Enten kommer jeg silicone muffinforme ned i selve muffinbradepanden ellers smører jeg bradepanden med enten lidt olie eller smør, for at sikre at mine muffins aldrig hænger fast. Samtidig flyder mine muffins ikke ud når de bages i en fast bradepande. Muffinforme af papir kan godt bruges, men jeg har prøvet at selve dejen hænger fast, så papiret skal helt klart smøres med lidt olie først (dog ikke så nemt).
For anden god madpakke eller snack inspiration, se denne opskrift på Sunde bananpandekager
Havregrynsmuffins med banan
Ingredienser
Fremgangsmåde
Havregrynsmuffin – de ser lækre ud 😉 hvir meget honning skal der i? Det står vist ikke under ingredienser.
Hej 🙂
Super fin opskrift.
Er det ikke lidt meget bagepulver med 4 tsk eller fungerer det fint i denne portion?
Hej Trine
Tusind tak, det er jeg glad for at du synes.
Jo, jeg ved godt det lyder af meget, men de bliver bedst med den mængde bagepulver. Jeg har forsøgt med både 1 tsk og 2 og der bliver de ikke lige så luftige som i min endelige opskrift.
Du kan selvfølgelig eksperimentere selv, jeg synes bare at resultatet bliver bedst sådan 🙂
Kh
Ditte
Hejsa. Hvordan beholder dine den runde top? Min bliver flade når de kommer ude af ovnen.
Hej Sibel
Hvis du fylder muffinformene helt op, så burde dine muffins hæve så meget, at de forbliver flotte høje. De falder meget lidt sammen når jeg laver dem. Bruger du den mængde bagepulver som beskrevet i opskriften?
Mange hilsner
Ditte
Hvor længe kan de holde sig?
Kære Karina
De kan sagtens holde sig 3 dage i køleskabet, det er hvor lang tid jeg selv har haft dem på køl. De kan dog sagtens fryses ned og tøs op og spises kolde, eller du kan lune dem lidt først.
Håber du kan bruge opskriften.
Mange hilsner
Ditte
Der står ikke honning i opskriften, hvor meget skal der i.
Tak fordi du opdager det. Der skal blot en tsk. i 🙂
Mange hilsner
Ditte
Halløjsa
Kan man bruge glutenfri havregryn
/Tina
Hej Tina
Ja, du kan altid bruge glutenfri havregryn. Det gælder for alle mine opskrifter med havregryn i.
Mange hilsner
Ditte
Kan det passe at mine muffins skal være så våde? De minder mig om havregrød nu tættere man kommer på bunden
Nej, mine bliver ikke våde i bunden som du beskriver.
Måske de skal have lidt længere tid i din ovn? Alle ovne er jo forskellige, så bagetider kan variere lidt fra ovn til ovn..
Håber det lykkes for dig, for de muffins er simpelthen så lækre.
Ha en dejlig dag
Mange hilsner
Ditte