Denne opskrift på kanelsneglekage har jeg efterhånden afprøvet og redigeret i nogle gange.
Derfor er jeg nu kommet frem til det bedste resultat. De lækre kanelsnegle af gærdej er bløde, snaskede, uden tørre kanter og bedst af alt, så bliver fyldet inde i sneglene – og flyder ikke ud.
Sådan røres dejen
Jeg laver alt bagværk på en røremaskine – og denne kanelsneglekage er ingen undtagelse. Når ingredienserne til dejen er kommet i, sætter jeg røremaskinen på niveau 3-4 i 5 minutters tid. Dejen skal være glat og smidig som en elastik (du skal kunne hive i den uden at den knækker over).
Jeg er sikker på at dejen kan æltes i en skål med håndkraft, jeg har bare ikke selv prøvet det..
Hemmeligheden bag den bløde dej er, at den skal være rimelig våd når den sættes til hævning. Dejen skal faktisk være så våd, at mange måske kunne finde på at tilsætte lidt mere mel. DET SKAL DU IKKE GØRE 🙂
Når den har æltet færdigt på røremaskinen, tager jeg lidt olie på en dejskraber og hælder dejen forsigtigt i en anden skål som også har lidt olie i bunden. Det er vigtigt at beklæde skålen med husholdningsfilm (ikke et viskestykke) det holder nemlig på fugten i dejen.
Min dej hæver til over dobbelt størrelse. Når hævetiden på en time er gået, tager jeg igen en dejskraber og skraber forsigtigt dejen ud på køkkenbordet med lidt drysset mel på. Kom lidt mel på kagerullen, så dejen ikke hænger fast.
Dejen skal rulles ud til en stor rektangel. Dets tyndere du ruller dejen, dets flere lag får sneglene – og dets mere snasket bliver kanelsneglekagen.
Når dejen er rullet ud og fyldet er smurt på, rulles den forsigtigt til en lang pølse. Stykkerne skal skæres i ca. 2-3 centimeters tykkelse, jeg fik i alt 15 stk. kanelsnegle i denne portion.
Når kanelsneglene stilles i formen skal de stå med max. 1 cm mellem sig. Giv sneglene et lille pres med hånden når du sætter dem i formen.
Jeg brugte en bradepande i str. 24×32 cm.
Bemærk bagetiden: 180 grader varmluft i 18 minutter! Kanelsneglekagen virker lidt blød, men det er meningen. Lad dem stå at køle af mens de stadig er i formen, ellers fylder fyldet ud.
Et godt tip jeg fik til fyldet: Tilsætte lidt sirup, det skulle efter sigende modvirke at fyldet flyder ud af sneglene.
Et andet godt tip til glassur er at bruge kogt vand, det gør glassuren mere skinnende. Jeg laver altid glassur til den tykke side, hellere det, end at den bliver for vandet 🙂
Kanelsneglekage
Ingredienser
- 50 g gær
- 2 dl mælk (helst sød)
- 100 g smeltet smør
- 1 nip salt
- 2 spsk. sukker
- 2 æg + 1 til pensling
- 1 tsk. kardemomme (kan udelades)
- 450 g hvedemel
- Lidt smags neutral olie
- Fyld:
- 150 g blødt smør
- 150 g sukker
- 2 spsk. stødt kanel
- 3 spsk. sirup
- Glasur:
- Ca. 250 g flormelis
- 2-3 spsk. kogt vand
Fremgangsmåde
- Step 1 Lun mælken i en kasserolle, kom det i en skål/røremaskine
- Step 2 Tilsæt gær og udblød den i den lune mælk
- Step 3 Tilsæt mel, æg, salt, sukker, kardemomme
- Step 4 Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt det til dejen
- Step 5 (det må ikke være for varmt)
- Step 6 Ælt dejen i ca. 5 min på en røremaskine på niveau 3-4
- Step 7 Dejen skal være elastisk og rimelig våd
- Step 8 Kom husholdningsfilm over skålen
- Step 9 Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time
- Step 10 Mens dejen hæver, røres fyldet sammen, lad det stå
- Step 11 Skrab forsigtigt den nu hævede dej ud af skålen med en dejskraber (brug lidt olie på dejskraberen)
- Step 12 Ud på køkkenbordet (drysset med lidt mel)
- Step 13 Rul dejen ud til en stor rektangel
- Step 14 Dejen skal være max 0,5 mm i tykkelsen
- Step 15 Smør nu fyldet på dejen lad det komme helt ud i kanterne
- Step 16 Rul forsigtigt dejen til en lang pølse
- Step 17 Skær pølsen i ca. 2-3 cm stykker, så der bliver
- Step 18 15 stk. kanelsnegle i alt
- Step 19 Beklæd en bradepande eller springform med bagepapir og kom kanelsneglene i
- Step 20 De skal stå med ca. 1 cm. mellemrum
- Step 21 Tryk forsigtigt sneglene lidt
- Step 22 Lad kanelsneglene efterhæve i 15 min. i formen
- Step 23 Varm ovnen op til 180 grader
- Step 24 Sæt bradepanden ind i ovnen
- Step 25 Bag ved 180 grader i 18 minutter midt i ovnen
- Step 26 Sneglene ser bløde ud når de tages ud af ovnen
- Step 27 Lad kagen hvile i minimum 20 min før den tages ud af bradepanden.
Hold nu op.. Dette er den bedste kanelsneglsopskrift, jeg nogensinde har prøvet. Og jeg har prøvet mange! 10/10
Det er jeg bare så glad for at høre Carsten, den er også gennemtestet mange gange. Tusinde tak for feedback – jeg elsker når mine opskrifter bliver brugt 🙂