Denne opskrift på kikærtepandekager med grønt og krydrede kikærter smager så fantastisk.
Den er meget simpel, med få ingredienser og derfor meget nem at gå til. Opskriften er i øvrigt også vegansk.
Jeg har udviklet denne opskrift som en reklame til en kampagne om bælgfrugter for Landbrug og Fødevarer. Link til opskriften på deres side, får du her https://voresmad.dk/raavarer/baelgfrugter
Lidt om kikærtemel
Kikærtemel er lavet udelukkende på kikærter. Kikærter er en bælgfrugt som især er rig på proteiner og kostfibre og samtidig har de et lavt fedtindhold. Kikærter mætter derfor rigtig godt.
Mine kikærtepandekager er lavet udelukkende på kikærtemel, vand og krydderier. Kikærtemel smager ikke af så meget i sig selv, derfor er det en rigtig god idé at bruge forskellige krydderier i selve dejen. Pandekager som er lavet på bælgfrugter er en virkelig nem måde, at spise et skønt og mættende måltid, helt uden kød.
Jeg bruger frisk snittet kål og persille som tilbehør. Jeg synes, at kålen giver et rigtig god bid, og dernæst er jeg vild med også at bruge krydrede og ristede kikærter som topping.
Stegning af kikærtepandekager
Vigtigt når du steger kikærtepandekagerne:
- Sørg for at panden er VARM (ellers deler dejen sig)
- Der skal tilsættes lidt olie til panden ved hver pandekage
- Brug en øse, så er det nemt at styre når du hælder dejen på panden
- Kikærtepandekagerne er en anelse tykkere end almindelige søde pandekager og de skal derfor have en smule længere tid på panden
Jeg er selv glad for at bruge en gomadressing som tilbehør til mine kikærtepandekager med grønt og krydrede kikærter. Enten en jeg køber, eller også en hjemmelavet, opskrift finder du her Spidskålssalat med pomelo og gomadip
Kikærtepandekager med grønt og krydrede kikærter
Ingredienser
Fremgangsmåde