Kikærtepandekager med grønt og krydrede kikærter

Kikærtepandekager med grønt og krydrede kikærter

Denne opskrift på kikærtepandekager med grønt og krydrede kikærter smager så fantastisk.

Den er meget simpel, med få ingredienser og derfor meget nem at gå til. Opskriften er i øvrigt også vegansk.

Jeg har udviklet denne opskrift som en reklame til en kampagne om bælgfrugter for Landbrug og Fødevarer. Link til opskriften på deres side, får du her https://voresmad.dk/raavarer/baelgfrugter

Lidt om kikærtemel

Kikærtemel er lavet udelukkende på kikærter. Kikærter er en bælgfrugt som især er rig på proteiner og kostfibre og samtidig har de et lavt fedtindhold. Kikærter mætter derfor rigtig godt.

Mine kikærtepandekager er lavet udelukkende på kikærtemel, vand og krydderier. Kikærtemel smager ikke af så meget i sig selv, derfor er det en rigtig god idé at bruge forskellige krydderier i selve dejen. Pandekager som er lavet på bælgfrugter er en virkelig nem måde, at spise et skønt og mættende måltid, helt uden kød.

Jeg bruger frisk snittet kål og persille som tilbehør. Jeg synes, at kålen giver et rigtig god bid, og dernæst er jeg vild med også at bruge krydrede og ristede kikærter som topping.

Stegning af kikærtepandekager

Vigtigt når du steger kikærtepandekagerne:

  • Sørg for at panden er VARM (ellers deler dejen sig)
  • Der skal tilsættes lidt olie til panden ved hver pandekage
  • Brug en øse, så er det nemt at styre når du hælder dejen på panden
  • Kikærtepandekagerne er en anelse tykkere end almindelige søde pandekager og de skal derfor have en smule længere tid på panden

Jeg er selv glad for at bruge en gomadressing som tilbehør til mine kikærtepandekager med grønt og krydrede kikærter. Enten en jeg køber, eller også en hjemmelavet, opskrift finder du her Spidskålssalat med pomelo og gomadip

Kikærtepandekager med grønt og krydrede kikærter

12 oktober, 2022
: 6 st. (3 pers.)
: 10 min
: 20 min
: 30 min

Af:

Ingredienser
  • Kikærtepandekager:
  • 180 g kikærtemel
  • 3,5 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. cayennepeber
  • En knivspids løgpulver
  • Lidt frisk kværnet peber
  • Smagsneutral olie (evt. rapsolie) (ca. ½ spsk. pr. pandekage)
  • Tilbehør:
  • 1 dåse kikæter (400 g)
  • 150 g spidskål
  • 150 g rød spidskål
  • 70 g persille
  • 150 g syltede rødløg
  • 2 spsk. rapsolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. knust spidskommen
  • ½ tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. paprika
  • ½ tsk. hvidløgssalt
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kikærtepandekager:
  • Step 2 Kom kikærtemel og vand i en skål
  • Step 3 Brug et piskeris og rør det godt sammen
  • Step 4 Tilsæt salt, cayennepeber, løgpulver og peber
  • Step 5 Varm en pande op
  • Step 6 Tilsæt lidt olie og steg herefter pandekagerne en ad gangen
  • Step 7 Brug en øse til at hælde dejen på panden
  • Step 8 Steg pandekagerne til de er gyldne og vend dem
  • Step 9 Tilbehør:
  • Step 10 Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Step 11 Hæld vandet fra kikærterne (gem det evt. til at lave en vegansk mayonnaise)
  • Step 12 Kom kikærterne i en skål og hæld olie på
  • Step 13 Tilsæt alle krydderierne og bland det godt sammen
  • Step 14 Smag til og tilsæt evt. mere smag
  • Step 15 Hæld kikærterne på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Step 16 Bag dem i ovnen i ca. 13-15 minutter, rør i dem et par gange
  • Step 17 Snit imens spidskål fint og hak persillen
  • Step 18 Dræn de syltede rødløg
  • Step 19 Til sidst fordeles lige dele af fyld i pandekagerne: spidskål, persille, kikærter og syltede rødløg
  • Step 20 Spis det sammen med en god dressing, gerne en gomadressing eller vegansk mayonnaise.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *