Dette er min opskrift på de nemmeste knækbrød med ærtemel. De er glutenfrie (hvis du bruger glutenfri havregryn) og de indeholder en god mængde protein fra ærtemel og en masse kostfibre fra havregryn og ærtemel.
Ærtemel kan sagtens skiftes ud med kikærtemel, næringsmæssigt minder de to meget om hinanden. Jeg er glad for at bruge begge i bagværk, se her for flere opskrifter:
Æltefrie koldhævede boller med ærtemel
Kikærte-spinatvafler med stenbiderrogn
Kikærtepandekager med grønt og krydrede kikærter
Jeg elsker knækbrød – og jeg elsker at det er så nemt at lave selv.
Glutenfri knækbrød
Jeg bruger ofte samme grundopskrift og så kan jeg ellers godt finde på at bytte enkelte af ingredienserne ud med noget andet. Ærtemel kan for eksempel skiftes ud med hvedemel. Min erfaring med glutenfri knækbrød er, at de oftest er en smule mere porøse end når der er hvedemel i dejen. Derfor laver jeg disse knækbrød med ærtemel en anelse tykkere end hvis der er hvedemel i. Det er en smagssag hvor tynde man synes de skal være. Nogle gange bager jeg knækbrødet helt og ”brækker” stykker af det når det er kølet af. Andre gange forskærer jeg stykker (som i denne opskrift: )
Jeg bruger mange forskellige slags frø/kerner, men du kan sagtens udelade enkelte og bruge det mere af en anden.
Jeg opbevarer mine hjemmelavede knækbrød i en lufttæt beholder på køkkenbordet, de kan sagtens holde sig 2-3 dage.
Knækbrød med ærtemel
Ingredienser
Fremgangsmåde