Koldhævet focaccia med ølandshvede

Koldhævet focaccia med ølandshvede

Min opskrift på koldhævet focaccia med ølandshvede er virkelig skøn. Jeg bruger fuldkorns ølandshvedemel sammen med tipo 00 og det fungerer bare super godt. Der er flere kostfibre i, end et traditionelt focaccia brød og det kan jeg godt lide. Brødet er luftigt og holder sig ganske fint i 3 dage i en frysepose på køkkenbordet. Focaccia brød er også fryseegnet, det er altså rigtig nemt at bage et stort brød og så fryse halvdelen ned. Når det tages ud, skal det blot have 5-7 minutter i en varm ovn.  

Jeg bruger en røremaskine til at ælte dejen. Men har du ikke en røremaskine, så ælt så godt du kan med håndkraft i 5-8 minutter. Jeg laver næsten altid holdhævet brød og boller. Den koldhævede dej fungerer bedst for mig, og jeg synes at brødene smager af mere. 

Focaccia brød kan pyntes på hundrede vis af måder. I denne opskrift bruger jeg, helt klassisk, cherrytomater, rosemarinkviste og selvfølgelig flagesalt.

Koldhævet focaccia med ølandshvede

13 november, 2022
: 1 stort brød
: 25 min

Af:

Ingredienser
  • 5 g gær
  • 6 dl koldt vand
  • 12 g salt
  • ½ dl olivenolie
  • 550 g tipo 00 hvedemel
  • 150 g fuldkorns ølandshvedemel
  • Topping:
  • ½ dl olivenolie
  • Frisk rosemarin
  • 8-10 stk. cherrytomater
  • Flagesalt
  • Bradepande 26x40 cm
Fremgangsmåde
  • Step 1 Dag 1
  • Step 2 Kom gær og vand i en skål og rør det sammen
  • Step 3 (jeg bruger en røremaskine til denne dej)
  • Step 4 Kom mel, salt og olivenolie i og ælt det godt sammen
  • Step 5 Ca. 5 minutter ved mellem hastighed på en røremaskine
  • Step 6 Dæk skålen til og til dejen i køleskabet i minimum 12 timer.
  • Step 7 Dag 2
  • Step 8 Tænd ovnen på 200 grader
  • Step 9 Tag dejen ud af køleskabet og lad den i ca. 1 time, så den får stuetemperatur
  • Step 10 Beklæd bradepanden (26×40 cm) med bagepapir
  • Step 11 Hæld dejen over i bradepanden og fordel den forsigtigt med hænderne
  • Step 12 Kom olivenolie ud over og prik samtidig små fordybninger i dejen
  • Step 13 Halver cherrytomaterne og tryk dem let ned i dejen
  • Step 14 Drys med frisk rosemarin og flagesalt
  • Step 15 Bag focaccia brødet på 200 grader (IKKE varmluft) i ca. 25-30 minutter
  • Step 16 Tag brødet ud af ovnen og løft det i bagepapiret over på en bagrist
  • Step 17 Lad brødet køle af inden det skæres.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *