Lun salat med bagt hokkaido

Lun salat med bagt hokkaido

Opskrift på en skøn lun salat med bagt hokkaido.

Det bugner med hokkaido og andre græskartyper overalt lige nu. Jeg elsker hokkaido, det er en nem grøntsag at arbejde med og den kan bruges både i det søde og i det salte køkken. Hokkaido er mild i smagen. Det er især rigt på beta-Caroten, A-vitamin og kalium og så indeholder hokkaido græskar få kalorier og en masse kostfibre*.

Kål, græskar og frugt er sådan en god kombination i salater og denne nye opskrift på lun salat med bagt hokkaido er skøn som tilbehør til aftensmaden. Hokkaido mætter godt og kan sagtens erstatte f.eks. kartofler.

Jeg har eksperimenteret en del med at bruge hokkaido, og herunder kan du se eksempler på opskrifter med hokkaido:

Lun hokkaidosalat med stegt grønkål og linser

Bagt hokkaidosalat med granatæble

Hokkaidosuppe

 

*Kilde: https://frida.fooddata.dk/food/1744?

Efterårssalat med bagt hokkaido

11 november, 2024
: 4
: 10 min
: 35 min
: 45 min

Af:

Ingredienser
  • 1 hokkaido
  • ½ spidskål
  • 6 stængler grønkål
  • 1 rødt æble
  • 2 håndfulde grønne vindruer
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt
  • 150 g feta eller salatost
  • Vinaigrette:
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. ravigotte sennep
  • 3 spsk. hvid balsamicoeddike
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  • Step 1 Halver hokkaido og skrab kernerne ud
  • Step 2 Lad skrællen blive på (kun hvis det er øko)
  • Step 3 Skær det i tynde både. Kom dem på en bageplade med olie og salt
  • Step 4 Bag dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 30 min.
  • Step 5 Snit spidskål helt fint. Pluk grønkålen af stænglerne og skyl det grundigt
  • Step 6 Hak grønkål og bland det med spidskålet
  • Step 7 Bland ingredienserne til vinaigretten og hæld det over kålsalaten
  • Step 8 Skær æblet i helt tynde både og skær vindruerne i halve
  • Step 9 Kom de bagte hokkaido-stykker hen over kålsalaten og top med æble, vindruer og feta.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *