Denne rødkålsslaw er så pæn, se lige farven 🙂
Jeg havde en lille rest af et rødkål liggende i køleskabet, som trængte til at blive brugt.
Jeg skar det på et mandolinjern, fandt et æble, skar det i tern og rørte en dressing sammen. Det blev til den her skønne rødkålsslaw. Salaten smager skønt og æblestykkerne gør, at den er dejlig frisk.
Rødkål er ret undervurderet, synes jeg. Det giver farve, struktur og smag til en ellers almindelig salat eller råkost. Rå rødkål kan godt være rimelig rå i strukturen, derfor anbefaler jeg, enten at rive det på et mandolinjern, eller snitte det meget fint med en skarp kniv.
Derfor skal vi spise mere rødkål: Rødkål er super sundt. Det indeholder blandt andet både C-vitamin og calcium og så har rødkål et meget lavt energiindhold, hvilket gør at du kan spise rigtig meget af det.
Spis salaten som tilbehør til for eksempel stegt kylling eller mine super lækre kyllingefrikadeller, opskriften findes her Kyllingefrikadeller med squash og timian.
Rødkålsslaw
Ingredienser
- 200 g rødkål
- 1 æble
- 3 spsk. cremefraiche 18%
- 1 spsk. mayonnaise
- Saften fra 1/2 citron
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Step 1 Riv rødkålen fint på et mandolinjern
- Step 2 Skær æblet i tern og bland det med rødkålen
- Step 3 Lav dressingen ved at røre mayo og cremefraiche sammen
- Step 4 Tilsæt citronsaft, salt og peber
- Step 5 Bland dressingen i den fintsnittede rødkål