“Reklame for Lykkeberg 1899”. Denne sildetapas fungerer rigtig godt som en forret eller som en snack, gerne sammen med et glas bobler 🙂 Den er også super lækker som en af retterne på et tapasbord.
Egentlig minder denne ret mig om Stenbidderrogn og måden jeg plejer at servere det på.
Jeg har skåret de marinerede sildefileter i meget små tern, blandet dem med cremefraiche og smagt til med både løg og lidt af marinaden fra glasset med sild.
Mange spiser slet ikke nok sild, hvis I spørger mig… Og denne opskrift på sildetapas er min fortolkning af sild på en nyere måde. Måske den kan inspirere flere til at spise mere sild 🙂
Jeg er simpelthen så glad for mit samarbejde med Lykkeberg 1899. Ikke nok med, at der faktisk er en familiehistorie bag – helt præcist var det min morfars onkel der grundlagde Lykkeberg sild tilbage i 1899. Så er produkterne også nogen som jeg kan stå helt inde for. Jeg har spist sild lige siden jeg var barn og elsker en god sildemad. Derfor har det også været ekstra sjovt at udvikle denne opskrift.
Hvis du vil vide mere om sild eller om Lykkeberg 1899, kan jeg varmt anbefale at tage et kig her https://www.lykkeberg.com/sildeelsker/
Lidt om sild og omega-3
Foruden protein indeholder sild også D-vitamin og en del mineraler, herunder blandt andet selen og jod. Sidst men ikke mindst er sild en fed fisk og en god kilde til både omega-3 fedtsyrer. Omega-3 er en essentiel fedtsyre, som kroppen ikke selv kan danne – og den eneste måde vi kan få den på er derfor igennem kosten. Omega-3 fedtsyrer er vigtige for rigtig mange ting, heriblandt hjertet, kredsløb, blodtryk, led mm.
For en god ordens skyld henviser jeg til DTU’s fødevaredatabase https://frida.fooddata.dk/food/47? og de officielle kostråd https://altomkost.dk/raad-og-anbefalinger/de-officielle-kostraad/spis-mere-fisk/
Sildetapas
Ingredienser
- 1 glas marinerede sild
- 2 tsk. løg fra sildemarinaden
- 1 tsk. sildemarinade
- 1 rødløg i små tern
- 4 spsk. kapers
- 3 spsk. cremefraiche
- 8 skiver rugbrød
- 2 spsk. olivenolie
- Salt
Fremgangsmåde
- Step 1 Tænd ovnen
- Step 2 Skær rugbrødene i trekanter, jeg får 4 små pr. skive rugbrød
- Step 3 Læg dem på en bageplade
- Step 4 Kom olie og salt på og bland det godt
- Step 5 Bag rugbrødshapserne ved 180 grader i 10-15 min.
- Step 6 De skal være sprøde men ikke for hårde
- Step 7 Skær de marinerede sildefileter i helt små tern
- Step 8 Pil og hak rødløget i meget små tern
- Step 9 Bland sild, halvdelen af de hakkede rødløg,
- Step 10 cremefraiche, løg og marinade fra de marinerede sild
- Step 11 samt 2 spsk. kapers
- Step 12 Rør godt og smag til med evt. lidt mere af marinaden fra sildene
- Step 13 Anret med resten af rødløg og kapers ved siden af.
1 thoughts on “Sildetapas”