Smoothiebowl med hyben

Smoothiebowl med hyben

Opskrift på den skønneste smoothiebowl med hyben.

Smoothiebowls er sådan et friskt måltid. Jeg spiser det oftest enten til morgenmad eller som et lækkert mellemmåltid. Hvis jeg får det til morgenmad laver jeg ofte et blødkogt æg til. På den måde holder jeg mig mæt i længere tid.

Hyben

Jeg har endelig taget mig sammen til at plukke hyben. Det bugner med hyben i det område jeg bor i, langs kysten er der den ene hybenbusk efter den anden. Jeg plukker de store af dem, de skal være orange og friske indeni. Jeg halverer dem, skraber stenene ud af dem, kommer dem i en frysepose og kommer dem i fryseren.

Hyben er i øvrigt utrolig rige på C-vitamin. Faktisk indeholder hyben 15 gange mere C-vitamin end appelsiner. Smagen i hyben er mild og ud over at bruge dem i smoothies eller i denne smoothiebowl med hyben, så kan de også bruges i marmelade eller kompot.

Jeg laver altid min egen granola og jeg har en del opskrifter, se et par af dem her: 

Granola med kokos og mandler

Banan granola

Hjemmelavet granola

For flere smoothiebowl opskrifter, se her:

Jordbær smoothie bowl

Smoothiebowl med hyben

15 september, 2024
: 1 skål
: 2 min
: 2 min
: 4 min

Af:

Ingredienser
  • 1 frossen banan
  • ½ frossen avocado
  • 1 håndfuld frisk eller frossen ananas
  • 1 håndfuld frosne hyben (uden kerner)
  • 1 håndfuld frosne (kogte) hvide bønner
  • 1 spsk. proteinpulver (kan udelades)
  • ½ dl mælk eller plantemælk
  • Topping:
  • Granola og friske brombær (eller andre bær)
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kom alle ingredienserne til smoothien i en blender og blend. Rør i den indimellem, den må gerne være lidt tyk og cremet i konsistensen, så den kan spises med en ske. Hold igen med mængden af mælk, tilsæt hellere for lidt til at starte med, så kan du altid tilsætte lidt mere. Pynt smoothiebowlen med granola og friske brombær (eller de bær du kan lide).



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *