Spicy og cremet gulerodssuppe

Spicy og cremet gulerodssuppe

Denne opskrift på spicy og cremet gulerodssuppe er SÅ lækker og så er den perfekt til det mørke og kolde vintervejr.  

Det er helt klart en af mine favorit vintersupper. Jeg elsker en varm og spicy suppe når det er koldt udenfor – denne fyldige suppe mætter i øvrigt virkelig godt. Jeg bruger en del ingefær og tørrede chiliflager. Du kan også bruge frisk chili, hvis du ønsker. 

Min spicy og cremet gulerodssuppe er lavet på en base af gulerødder og løg. Den lækre og cremede konsistens får du ved at blende suppen helt fin og glat med en stavblender (et meget vigtigt redskab i mit køkken). Har du ikke en stavblender, kan du hælde suppen i en almindelig blender. Jeg må dog indrømme, at jeg foretrækker stavblenderen 🙂 

Denne spicy og cremet gulerodssuppe mætter helt fantastisk. Jeg plejer at koge et par kyllingebryst fileter, det er nemt at pille fra hinanden når det er kølet lidt, og selve kyllingekødet er efterfølgende mørt og saftigt. 

Jeg bruger frisk koriander som pynt på toppen sammen med croutoner. Koriander kan dog udelades, eller udskiftes med persille.

For en vegetarisk udgave, kan kyllingen udskiftes med for eksempel ristede kikærter, den opskrift finder du her Krydrede kikærter 

Et par andre lækre supper som er nemme og børnevenlige er blandt andet

Kartoffel-porre suppe

Cremet linsesuppe med tomat og kokosmælk

Spicy og cremet gulerodssuppe

12 februar, 2020
: 4
: 15 min
: 30 min
: 45 min

Af:

Ingredienser
  • 8 gulerødder
  • 4 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 6-8 cm frisk ingefær
  • 1,2 L. hønsebouillon
  • 2 dl madlavningsfløde 8 %
  • 2 kyllingebryst filet (400 gram)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. Medium stærk karry
  • 1 tsk. Gurkemeje
  • 1 tsk. Tørret chili flager
  • Koriander til pynt
Fremgangsmåde
  • Step 1 Kog 1,2 L. vand i en gryde og tilsæt hønsebouillon
  • Step 2 Kom kyllingebrystfileterne i og kog dem i ca. 12 min.
  • Step 3 Lad dem stå og hvile i vandet et par minutter
  • Step 4 Tænd for en gryde og tilsæt olie og krydderier
  • Step 5 Svits krydderierne to minutter
  • Step 6 Pil og skær løg og hvidløg i tern og kom dem i gryden
  • Step 7 Skræl gulerødder og skær dem i skiver ¨
  • Step 8 (ikke for tykke, så koger de hurtigere ud)
  • Step 9 Kom dem i gryden og svits
  • Step 10 Skær skrællen af ingefæren og skær den i mindre tern og kom dem i gryden
  • Step 11 Hæld hønsebouillonen over grøntsagerne og lad det hele koge i ca. 30 minutter.
  • Step 12 Eller indtil gulerødderne er møre
  • Step 13 Blend det hele med en stavblender og smag til om der skal tilsættes salt/peber
  • Step 14 Tilsæt madlavningsfløde
  • Step 15 Pil kyllingekødet fra hinanden og læg det oven i suppen før servering
  • Step 16 Pynt med koriander og server med brødcroutoner
  • Step 17 eller et lækkert brød.

 



3 thoughts on “Spicy og cremet gulerodssuppe”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *