Knækbrød med ærtemel

Knækbrød med ærtemel

Dette er min opskrift på de nemmeste knækbrød med ærtemel. De er glutenfrie (hvis du bruger glutenfri havregryn) og de indeholder en god mængde protein fra ærtemel og en masse kostfibre fra havregryn og ærtemel.

Ærtemel kan sagtens skiftes ud med kikærtemel, næringsmæssigt minder de to meget om hinanden. Jeg er glad for at bruge begge i bagværk, se her for flere opskrifter:

Æltefrie koldhævede boller med ærtemel

Kikærte-spinatvafler med stenbiderrogn

Kikærtepandekager med grønt og krydrede kikærter

Jeg elsker knækbrød – og jeg elsker at det er så nemt at lave selv.

Glutenfri knækbrød

Jeg bruger ofte samme grundopskrift og så kan jeg ellers godt finde på at bytte enkelte af ingredienserne ud med noget andet. Ærtemel kan for eksempel skiftes ud med hvedemel. Min erfaring med glutenfri knækbrød er, at de oftest er en smule mere porøse end når der er hvedemel i dejen. Derfor laver jeg disse knækbrød med ærtemel en anelse tykkere end hvis der er hvedemel i. Det er en smagssag hvor tynde man synes de skal være. Nogle gange bager jeg knækbrødet helt og ”brækker” stykker af det når det er kølet af. Andre gange forskærer jeg stykker (som i denne opskrift: )

Jeg bruger mange forskellige slags frø/kerner, men du kan sagtens udelade enkelte og bruge det mere af en anden.

Jeg opbevarer mine hjemmelavede knækbrød i en lufttæt beholder på køkkenbordet, de kan sagtens holde sig 2-3 dage.

Knækbrød med ærtemel

29 september, 2024
: 1,5 bageplade
: 10 min
: 25 min
: 35 min

Af:

Ingredienser
  • 75 g finvalsede havregryn
  • 75 g ærtemel
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g hørfrø
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g sesamfrø
  • 2,5 dl vand
  • 1 ¼ oliven- eller rapsolie
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 ½ tsk. groft salt
  • Blå birkes til pynt
Fremgangsmåde
  • Step 1 Bland alle ingredienserne i en stor skål og rør det godt sammen
  • Step 2 Hvis du har en røremaskine, kan du bruge den
  • Step 3 Rør indtil dejen er samlet
  • Step 4 Tænd ovnen
  • Step 5 Tag to stykker bagepapir
  • Step 6 Vend dejen ud på det ene stykke bagepapir
  • Step 7 Læg det andet stykke bagepapir ovenpå
  • Step 8 Brug en kagerulle og rul knækbrødsdejen ud
  • Step 9 Det skal fylde hele bagepapiret
  • Step 10 Når dejen er rullet ud, fjern det øverste bagepapir
  • Step 11 Vil du have dejen endnu tyndere, så lav to bageplader
  • Step 12 (jeg får ca. 1,5 bageplade ud af denne portion)
  • Step 13 Hiv forsigtigt i bagepapiret og flyt knækbrødsdejen
  • Step 14 Over på en bageplade
  • Step 15 Stænk lidt vand rundt på hele knækbrødet
  • Step 16 Og drys med blå birkes
  • Step 17 Bag knækbrødet helt eller skær i dejen, så der kommer ca. 25 stykker knækbrød pr. bageplade ud af det.
  • Step 18 Bag knækbrødet på 180 grader i ca. 25 minutter
  • Step 19 Tag dem ud og lad dem køle af.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *