Denne opskrift på min blomkåls-fennikelsalat med æble er sådan en skøn og frisk efterårssalat. De friske æbler passer perfekt sammen med blomkål og fennikel.
Både fennikel og blomkål er i sæson fra juni og helt til oktober, så det er lige nu at salaten skal laves. Begge grøntsager har et lavt energiindhold og rige på blandt andet kalium.
Fennikel
Ikke alle er vilde med fennikel. Det har en lidt speciel anis smag. Jeg har dog et virkelig godt trick til hvordan du får rå fennikel til at være ekstra lækkert. Ved at snitte det helt fint på et mandolinjern og herefter lade det stå i isvand, så bliver det helt sprødt. Smagen af anis aftager en smule og den sprøde fennikel er knasende og virkelig lækker.
Toppen kan også sagtens bruges. Den smager lidt af dild, hvorfor jeg synes det er perfekt med en masse friskhakket dild i salaten. Er du derimod ikke til dild kan du udelade det eller for eksempel bruge persille.
Jeg bruger ofte frisk æble og ristede nødder i mine salater (især i efterår/vinterhalvåret). Æblet giver en frisk smag og de fedtholdige nødder komplimenterer den friskheden rigtig godt, synes jeg.
Se her for flere opskrifter med kål og nødder:
Lun rosenkålssalat med sød kartoffel, grønkål, feta og soyaristede mandler
Spidskålssalat med pomelo og gomadip
Spidskålssalat med æble og saltede mandler
Sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder
Blomkåls-fennikelsalat med æble
Ingredienser
Fremgangsmåde