Blomkåls-fennikelsalat med æble

Blomkåls-fennikelsalat med æble

Denne opskrift på min blomkåls-fennikelsalat med æble er sådan en skøn og frisk efterårssalat. De friske æbler passer perfekt sammen med blomkål og fennikel.

Både fennikel og blomkål er i sæson fra juni og helt til oktober, så det er lige nu at salaten skal laves. Begge grøntsager har et lavt energiindhold og rige på blandt andet kalium.

Fennikel

Ikke alle er vilde med fennikel. Det har en lidt speciel anis smag. Jeg har dog et virkelig godt trick til hvordan du får rå fennikel til at være ekstra lækkert. Ved at snitte det helt fint på et mandolinjern og herefter lade det stå i isvand, så bliver det helt sprødt. Smagen af anis aftager en smule og den sprøde fennikel er knasende og virkelig lækker.

Toppen kan også sagtens bruges. Den smager lidt af dild, hvorfor jeg synes det er perfekt med en masse friskhakket dild i salaten. Er du derimod ikke til dild kan du udelade det eller for eksempel bruge persille.

Jeg bruger ofte frisk æble og ristede nødder i mine salater (især i efterår/vinterhalvåret). Æblet giver en frisk smag og de fedtholdige nødder komplimenterer den friskheden rigtig godt, synes jeg.

Se her for flere opskrifter med kål og nødder:

Lun rosenkålssalat med sød kartoffel, grønkål, feta og soyaristede mandler

Spidskålssalat med pomelo og gomadip

Spidskålssalat med æble og saltede mandler

Sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder

Blomkåls-fennikelsalat med æble

22 oktober, 2022
: 4
: 10 min
: 20 min

Af:

Ingredienser
  • 1 stk. fennikel
  • 1 blomkålshoved ( 500 g)
  • 2 røde æbler
  • 1 dl hasselnøddekerner
  • 1 bundt dild (70 g)
  • Vinaigrette:
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. hvid balsamico eddike
  • 1 tsk. ravigotte sennep
  • 1 tsk. honning
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  • Step 1 Varm en pande op og rist hasselnøddekernerne (panden skal være tør)
  • Step 2 Lad hasselnødderne køle af på et viskestykke
  • Step 3 Fjern det yderste fra fennikel grøntsagen og skær bunden af
  • Step 4 Brug et mandolinjern og riv den helt fint. Brug gerne den hele
  • Step 5 Hæld iskoldt vand på og stil den helt fintsnittede i køleskabet i minimum en halv time
  • Step 6 Du kan evt. komme lidt isterninger ved
  • Step 7 Tag bladene af blomkålshovedet og skil det ad i buketter
  • Step 8 Riv blomkålsbuketterne på samme mandolinjern
  • Step 9 Skær æblerne i halve, skær kernehuset fra og skær dem i helt tynde skiver
  • Step 10 Brug viskestykket og kram hasselnødderne grundigt indtil skallen er helt væk på dem
  • Step 11 Herefter hak hasselnødderne
  • Step 12 Rør alle ingredienserne sammen tik vinaigretten
  • Step 13 Smag til med salt og peber
  • Step 14 Tag den sprøde og fintsnittede fennikel op af isvandet og bland den med blomkål og æble
  • Step 15 Hæld vinaigrette på og bland det godt
  • Step 16 Top med hakkede hasselnødder.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *