Honningbagte rodfrugter

Honningbagte rodfrugter

Bagte rodfrugter er fantastiske som tilbehør og denne opskrift på honningbagte rodfrugter er så skøn og med endnu mere smag i. De honningbagte rodfrugter er meget lækre til for eksempel kylling, frikadeller, bøffer, fisk eller vegetariske deller.

Bagte rodfrugter er nemme at lave og en god måde at få en masse grøntsager på. Ofte er bagte rodfrugter også et hit hos børnene, da sødmen i rodfrugterne kommer frem når de bages. 

Danske gulerødder og bagekartofler dyrkes hele året og du kan altså lave honningbagte rodfrugter hele året rundt. Du kan variere i typen af rodfrugter og dermed vælge netop de rodfugter som familien godt kan lide.

Rodfrugter er super sunde, de er fedtfattige, fyldt med fibre og spækket med vitaminer og mineraler. For eksempel er kartoflen fyldt med C-vitamin og kalium. 

Jeg bruger oftest kartofler, rødbeder, gulerødder og knoldselleri alt afhængig af hvad jeg lige har.

Honningbagte rodfrugter

24 april, 2020
: 4
: 10 min
: 40 min
: 50 min

Af:

Ingredienser
  • 2 store rødbeder
  • 4 store gulerødder
  • 3 bagekartofler
  • ½ knoldselleri
  • 2 rødløg
  • Frisk (eller tørret) timian
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. honning
  • Salt
Fremgangsmåde
  • Step 1 Skræl rødderne og skrub kartoflerne
  • Step 2 Skær dem i stave eller mindre mundrette tern
  • Step 3 Pil rødløgene og skær dem i både
  • Step 4 Kom det hele på en bageplade med bagepapir
  • Step 5 Rør olie og honning sammen i en lille skål og hæld det over rodfrugterne
  • Step 6 Bland det rundt og tilsæt timian og salt
  • Step 7 Bag i ovnen på 180 grader i ca. 40 min.



3 thoughts on “Honningbagte rodfrugter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *