Lun kartoffelsalat med stegte grøntsager

Lun kartoffelsalat med stegte grøntsager

Der er kommet nye danske kartofler og det fik mig til at lave denne lune kartoffelsalat med stegte sommergrøntsager.

Jeg elsker denne sommertid og alle de lækre råvarer der er i sæson nu. Jeg har plantet fine ærteskud i en potte på min altan, og jeg bruger dem i de fleste salater jeg laver i øjeblikket. Ærteskuddene giver ikke kun en dejlig smag, de ser også virkelig pæne ud – og pæn mad smager bar altid lidt bedre 🙂

Denne lune kartoffelsalat med stegte grøntsager har jeg allerede lavet flere gange, den passer perfekt til laks, frikadeller eller kød på grillen. Jeg havde en rest tilbage som jeg spiste kold til frokost forleden dag, og det kan jeg varmt anbefale.

Der er ingen dressing på denne salat. Der er olie og salt på kartoflerne samt olie, smør, salt og peber på grøntsagerne. Forleden da vi spiste den her skønne salat, lavede jeg min bedste cremefraiche dressing til, som vi spiste sammen med kyllingefrikadeller, det fungerede virkelig godt.

Jeg elsker asparges og spiser dem meget ofte når de er i sæson. Jeg er ret vil med at lynstege dem i en blanding af smør og olie og med lidt salt på, meget simpelt, men utrolig lækkert. Det er også en nem måde at spise grøntsager på og der er ingen forberedelsestid. Man skal blot huske at knække det nederste af stænglen af.

Er du vild med asparges, og vil du gerne prøve en anden opskrift end denne lun kartoffelsalt med stegte grøntsager, så se min opskrift her, hvor jeg laver aspargesbroccoli Aspargesbroccoli med fetacreme

Lun kartoffelsalat med stegte grøntsager

10 juni, 2020
: 2
: 5 min
: 35 min

Af:

Ingredienser
 • 300 g nye danske kartofler
 • 1 rød peberfrugt
 • 1 bundt grønne asparges
 • 1 lille rødløg hakket fint
 • 50 g fetaost
 • 4 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. smør til stegning
 • Salt og peber
 • Ærteskud til pynt
Fremgangsmåde
 • Step 1 Vask kartoflerne og skær dem i både
 • Step 2 Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir
 • Step 3 Hæld 2 spsk. olivenolie henover og drys med salt
 • Step 4 Bag kartoffelbådene i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter
 • Step 5 Skyl peberfrugt og skær den i strimler
 • Step 6 Knæk det hårde af stilken på aspargesene, skyl dem
 • Step 7 Skær dem halvt over
 • Step 8 Pil rødløget og hak det fint
 • Step 9 Varm en pande med 2 spsk. olivenolie og 1 spsk. smør
 • Step 10 Svits peberfrugt og asparges et par minutter
 • Step 11 Tilsæt salt og peber
 • Step 12 Kom de lune kartoffelbåde i en skål
 • Step 13 Bland med stegte grøntsager
 • Step 14 Kom rødløg og feta ved
 • Step 15 Pynt med friske ærteskud


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *