Denne spidskålssalat med grønkål, æble og vinaigrette er endnu en af mine favoritsalater.
Jeg elsker simpelthen kombinationen af kål og æble, de går bare fantastisk godt sammen.
Både spidskål og grønkål falder lidt sammen når de blandes med dressingen, men salaten er stadig rigtig sprød og lækker.
Jeg kan virkelig anbefale, at lægge den snittede spidskål i iskoldt vand i en halv times tid, inden blandes med grønkål og dressing. Isvandet gør, at spidskålen bliver knasende sprød, du kan læse mere om det i denne opskrift Spidskålssalat med æble og saltede mandler.
Jeg bruger denne salat som tilbehør til alt. Om det er til en sammenkogt ret, med eller uden kød, fisk (gerne laks), kylling, en bøf, eller måske nogle lækre Kyllingefrikadeller med squash og timian… Eller måske til grillmad som årstiden lige nu rigtig indbyder til.
Den er super nem at lave og tager ingen tid. Især ikke, hvis du som jeg vælger at købe færdighakket grønkål – det er altså smart synes jeg.
Når jeg laver dressinger eller vigaigrette som her – bruger jeg altid en ravigotte sennep! Den giver en helt særlig smag, og anderledes end en almindelig sennep. Den kan købes i de fleste større supermarkeder, alternativt kan du bruge en honning-sennep.
Spidskålssalat med grønkål, æble og vinaigrette
Ingredienser
Fremgangsmåde