Denne opskrift på andebryst med grønkålssalat er en utrolig nem og lækker ret, både til hverdag eller gæster. Måske endda et alternativ til den traditionelle and Mortens aften? Jeg ved ikke med dig, men jeg laver kun en hel and til jul. De sidste par år har jeg lavet denne opskrift på andebryst til Mortens aften, dog med lidt variation i salaten. Sidste år blev det til denne Grønkålssalat med rødkål.
Andebryst er faktisk virkelig nemt at lave -og det tager ingen tid. Derfor er andebryst også perfekt i hverdagen, hvor de fleste af os ikke har så meget tid.
Stegning af andebryst
Det er utrolig nemt at tilberede andebryst og hvis du følger min guide her, kan det ikke gå galt:
- Husk at afpudse andebrystet for sener/fedt
- Skindet skal ridses, men pas på med at ridse ned i selve kødet, kun skindet
- Skindet skal saltes rigtig godt (ellers bliver det ikke sprødt)
- Steg altid først med skindsiden nedad og start på en kold pande
- Lad skindet blive flot gyldent og sprødt før du vender andebrystet og steger på den anden side
- Lad andebrystet stege færdigt i en varm ovn (ikke længe 5-6 minutter er nok)
- Lad altid andebrystet hvile i 10 minutters tid før du skærer
- Skær skiverne på skrå, det ser pænt ud <3
Andebrystet er mørt, saftigt og lyserødt.
Personligt er jeg ikke til rødt/rare kød, derfor vil jeg gerne have mit andebryst stegt medium og det skal være lyserødt. Er du til mere rødt stegt andebryst, så steg det lidt længere tid på panden og drop at efterstege i ovnen. Omvendt kan du give det lidt mere hvis dit andebryst skal være helt gennemstegt.
Denne grønkålssalat passer virkelig godt til det lidt fede andebryst. Jeg laver en vigaigrette, som er sød-syrlig med lækre knasende ristede hasselnødder og sprøde granatæblekerner. Du kan justere vinaigretten efter din helt egen smag. Tilføj mere honning hvis den er for syrlig og tilføj mere balsamico hvis den skal have mere syre.
Brug halvdelen af vinaigretten på grønkålssalaten og gem resten til at hælde ud over andebrystet når du serverer.
Andebryst med grønkålssalat kan serveres som det er, men du kan også tilføje ovnbagte kartoffelbåde eller ovnbagte rodfrugter. Jeg serverede med ovnbagte knoldselleri i store tern, vendt i olie og salt. Det smagte skønt til.
Andebryst med grønkplssalat
Ingredienser
- 2 andebryster á 300 g
- Salt og peber
- Frisk timian
- Salat:
- 250 g hakket grønkål
- ¼ spidskål snittet fint
- 2 avocadoer
- Kernerne fra ½ granatæble
- 2 håndfulde hasselnøddekerner
- Vinaigrette:
- 4 spsk. olivenolie
- 8 spsk. hvid balsamico
- 4 tsk. ravigotte sennep
- 4 tsk. honning
Fremgangsmåde
- Step 1 Grønkålssalat:
- Step 2 Kom den hakkede grønkål i en skål
- Step 3 Sammen med fint snittet spidskål
- Step 4 Halvér avocadoerne, fjern stenen og skær dem i tern
- Step 5 Bland avocadotern med kålen
- Step 6 Rist hasselnødderne på en tør pande
- Step 7 LÆg dem i en viskestykke og kram dem indtil skallen falder af
- Step 8 Bland olivenolie, hvid balsamico, honning, ravigotte i en lille skål
- Step 9 OBS! Brug kun halvdelen af vinaigretten på salaten,
- Step 10 hæld vinaigretten over kål og avocado
- Step 11 Bland det godt rundt
- Step 12 Anret på et fad og pynt med granatæblekerner og hakkede ristede hasselnødder
- Step 13 Andebryst:
- Step 14 Læg andebrystet med skindsiden nedad
- Step 15 Skær evt. fedt og sener væk
- Step 16 Vend andebrysterne med skindsiden opad
- Step 17 Rids skindet med en skarp kniv, både på langs og på tværs
- Step 18 Så skindet får et ridset ternet mønster, krydr med salt og peber
- Step 19 Kom andebrysterne på en kold pande og steg ca. 6 minutter ved god varme
- Step 20 Kom frisk timian med på panden
- Step 21 Skindet skal tage farve og få en fin stegeskorpe
- Step 22 Vend andebrysterne og steg på samme vis i 6 minutter på den anden side
- Step 23 Kom herefter andebrysterne i ovnen på 200 grader varmluft i 6 minutter med skindsiden opad
- Step 24 Tag dem ud og lad dem hvile i ca. 10 minutter
- Step 25 Skær andebrysterne i tynde skiver og anret
- Step 26 Hæld resten af vinaigretten over skiverne med andebryst
- Step 27 Server med den sød/syrlige grønkålssalat og ovnbagte knoldselleri eller kartoffelbåde.
1 thoughts on “Andebryst med grønkålssalat”