Banan granola

Banan granola

Min opskrift på banan granola er virkelig skøn. Den er helt klart min nyeste favorit som morgenmads topping.

Min banan granola er knasende sprød. Jeg bager den altid, så den bliver en anelse mørk, sådan kan jeg bedst lide det. Men husk at hold øje, det går stærkt og jeg må indrømme, at jeg har præsteret at bage den for længe, så den måtte kasseres!

Denne virkelig lækre banan granola smager simpelthen så skønt, den er lækker sød i smagen – sødet af de modne bananer og uden sukker (på nær en lille smule honning). Det er derfor et væsentligt sundere alternativ til de færdige granola/müsli man kan købe i supermarkedet. Det er også meget billigere at lave sin egen granola frem for at købe den.

Jeg bruger granola som topping på alt fra yoghurt, smoothiebowls, havregrød, overnight oats osv.

Man kan sagtens udskifte nogle af ingredienserne og for eksempel bruge andre frø eller nødder. Jeg bruger blot det jeg altid har stående i mine køkkenskabe.

Jeg har altid et glas hjemmelavet granola stående og jeg har derfor efterhånden en del opskrifter. Se her:

Granola med kokos og mandler

Hjemmelavet granola

Rugbrødsmüsli med havregryn

Banan granola

19 februar, 2023
: 1 glas (700 ml)
: 2 min
: 30 min
: 32 min

Af:

Ingredienser
  • 2 modne bananer
  • 3 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl kokosmel
  • 1 dl hakkede mandler
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 nip salt
  • 1 spsk. honning
Fremgangsmåde
  • Step 1 Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Step 2 Skræl de modne bananer og kom dem i en skål
  • Step 3 Mos dem med en gaffel
  • Step 4 Tilsæt havregryn, kokosmel, solsikkekerner, hakkede mandler, kanel og salt til skålen og rør det godt sammen
  • Step 5 Fordel granola-massen på en bageplade beklædt med bagepapir og hæld honning ud over
  • Step 6 Kom granolaen i ovnen i ca. 25-30 minutter på 180 grader varmluft
  • Step 7 Hold øje med den undervejs og rør i det flere gange. Granolaen må gerne være til den mørke side
  • Step 8 Tag den ud af ovnen og lad den køle af på bagepladen
  • Step 9 Hæld den afkølede banan granola på et patent glas og opbevar det ved stuetemperatur.
  • Step 10 Den kan holde sig i ca. 10 dage.



1 thoughts on “Banan granola”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *