Chia-havregrød

Chia-havregrød

Opskrift på den lækreste chia-havregrød.

Jeg elsker havregrød. Jeg spiser især ofte grød til morgenmad i de kolde måneder. Jeg er vild med at variere, så det ikke altid er den samme. Så ofte laver jeg enten denne chia-havregrød eller min havregrød med æg (få opskriften her: Havregrød med æg)

Lidt om chiafrø

Der er mange som kalder chiafrø for et superfrø. Det skyldes, at det lille frø indeholder høje mængder af kostfibre, protein, calcium og ikke mindst et meget højt indhold af omega-3 fedtsyrer*. Faktisk indeholder chiafrø så mange fibre, at det er nødvendigt at blande dem med vand inden du indtager dem (med mindre det er i bagværk du bruger dem). Ved først at blande dem i vand og lade chiafrøene suge vandet til sig, får du det mest optimale ud af frøet. Vælger du at spise rå chiafrø kan du risikere forstoppelse, hvis du ikke samtidig drikker en del vand samtidig.

Jeg laver ofte en chiagelé blanding. Jeg blander chiafrø og vand og lader det stå i køleskabet. Denne portion giver mig til ca. 4 dages chia-havregrød. Jeg opbevarer det blot i et syltetøjsglas.

I forhold til omega-3 indholdet i chiafrø, forekommer det i form af ALA, som er det vegetabilske omega-3.  

Vil du optimere din havregrød, kan jeg varmt anbefale dig at prøve denne, som er endnu mere rig på næring, protein, kostfibre og omega-3. Jeg topper ofte min havregrød med en hjemmelavet granola. Opskrifter på granola kan du se her:

Banan granola

Hjemmelavet granola

Granola med kokos og mandler

*Kilde: https://frida.fooddata.dk/food/1728?

Chia-havregrød

23 november, 2024
: 1 person
: 5 min
: 5 min
: 10 min

Af:

Ingredienser
  • Chia-gelé (nok til ca. 4 portioner chia-havregrød):
  • 4 spsk chiafrø
  • 1,5 dl vand
  • Chia-havregrød:
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl mælk
  • 1,5 dl vand
  • 1 spsk. Chia-grød masse
  • ½ tsk. Kanel
  • 1 nip salt
  • Topping:
  • 1-2 spsk. Vaniljeskyr
  • Frisk frugt eller bær efter årstiden, jeg har brugt pære, vindruer og kiwi.
  • Top med et par skefulde granola eller müsli
Fremgangsmåde
  • Step 1 Chia-gelé:
  • Step 2 Bland chiafrø og vand og stil det i køleskabet. Det må gerne trække et døgn, så chiafrøene suger vandet til sig.
  • Step 3 Chia-havregrød:
  • Step 4 Kom havregryn, mælk, vand, chia-gelé, kanel og salt i en kasserolle, tænd for lidt over medium varme. Kog grøden op og rør imens. Så bliver den luftig.
  • Step 5 Det tager ca. 5 minutter.
  • Step 6 Skær frugt/bær.
  • Step 7 Anret chia-havregrøden i en skål og top med skyr, frugt og granola.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *