Opskrift på den lækreste chia-havregrød.
Jeg elsker havregrød. Jeg spiser især ofte grød til morgenmad i de kolde måneder. Jeg er vild med at variere, så det ikke altid er den samme. Så ofte laver jeg enten denne chia-havregrød eller min havregrød med æg (få opskriften her: Havregrød med æg)
Lidt om chiafrø
Der er mange som kalder chiafrø for et superfrø. Det skyldes, at det lille frø indeholder høje mængder af kostfibre, protein, calcium og ikke mindst et meget højt indhold af omega-3 fedtsyrer*. Faktisk indeholder chiafrø så mange fibre, at det er nødvendigt at blande dem med vand inden du indtager dem (med mindre det er i bagværk du bruger dem). Ved først at blande dem i vand og lade chiafrøene suge vandet til sig, får du det mest optimale ud af frøet. Vælger du at spise rå chiafrø kan du risikere forstoppelse, hvis du ikke samtidig drikker en del vand samtidig.
Jeg laver ofte en chiagelé blanding. Jeg blander chiafrø og vand og lader det stå i køleskabet. Denne portion giver mig til ca. 4 dages chia-havregrød. Jeg opbevarer det blot i et syltetøjsglas.
I forhold til omega-3 indholdet i chiafrø, forekommer det i form af ALA, som er det vegetabilske omega-3.
Vil du optimere din havregrød, kan jeg varmt anbefale dig at prøve denne, som er endnu mere rig på næring, protein, kostfibre og omega-3. Jeg topper ofte min havregrød med en hjemmelavet granola. Opskrifter på granola kan du se her:
*Kilde: https://frida.fooddata.dk/food/1728?
Chia-havregrød
Ingredienser
Fremgangsmåde