Havregrød med æg

Havregrød med æg

Opskrift på havregrød med æg. Den lækreste måde at servere havregrød på, som er ekstra rig på protein og som derfor mætter helt fantastisk.

Sådan får du den bedste konsistens i din havregrød

Denne grød er min favorit og jeg spiser den ofte til morgenmad. Jeg varierer ofte hvilken frugt jeg topper min grød med, men selve grøden laver jeg altid sådan her. Selvom jeg har lavet havregrød i årevis, så måler jeg stadig af med et deciliter mål, grøden får nemlig den bedste konsistens med forholdet 1 del havregryn og 2 dele væske. Du kan sagtens ”nøjes” med at bruge vand, personligt kan jeg bedre lide smagen når grøden laves på halv vand og halv mælk. Det er super lækkert at toppe sin grød med vaniljeskyr, det giver både smag og friskhed.

Jeg pisker altid ægget i inden jeg koger grøden op! Og jeg bruger altid et piskeris. På den måde undgår jeg klumper af æg i min grød. Et hurtigt pisk med piskeriset, og så er ægget rørt helt ud. Herefter koges grøden op under omrøring.

Kanel er et must i min grød, både overnight grød (se opskrift her:( Overnight oats med kanel og chiafrø) eller en varm grød som denne. Det giver en dejlig sød smag.

Jeg bruger altid lidt granola på toppen, det giver lidt knas til den bløde grød. Jeg laver altid min egen og jeg har en del opskrifter på granola, se et par af dem her:

Banangranola med quinoa

Banan granola

Granola med kokos og mandler

Havregrød med æg

26 marts, 2024
: 1
: 5 min
: 5 min
: 10 min

Af:

Ingredienser
 • 1 dl grovvalsede havregryn
 • 1 dl mælk eller plantemælk
 • 1 æg
 • 1 dl vand
 • 1 nip salt
 • ½ tsk. kanel
 • Topping:
 • 2 spsk. vaniljeskyr
 • ½ æble skåret i tern
 • 1 spsk. granola/müsli
Fremgangsmåde
 • Step 1 Hæld havregryn, mælk og vand i en kasserolle
 • Step 2 Tænd den på lige over middel varme
 • Step 3 Slå ægget i og pisk det godt sammen med et piskeris
 • Step 4 Tilsæt kanel og et nip salt
 • Step 5 Læg piskeriset væk, og brug en ske til at røre med
 • Step 6 Rør ofte imens grøden koger op (så får du en luftig grød)
 • Step 7 Mærk efter hvilken konsistens du gerne vil have
 • Step 8 Tag grøden af varmen og lad den stå mens du skærer æble i tern
 • Step 9 Anret havregrød i en skål og top med vaniljeskyr, æbletern og granola.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *