Banangranola med quinoa

Banangranola med quinoa

Denne opskrift på banangranola med quinoa smager vidunderligt. Granolaen er knasende sprød og sød i smagen, og den er helt uden tilsat sukker eller fedtstof. Den modne banan og kanel sørger nemlig for den søde smag.

Det er meget nemt at lave hjemmelavet granola eller müsli. Det tager maksimalt 30 minutter og det bedste er, at du selv kan bestemme hvad der skal i. Jeg er ikke fan af de færdiglavede varianter man kan købe i supermarkederne. De er ofte dyre og fyldt med sukker.  Det kan du undgå ved at lave din egen. Det er billigt, du kan bruge hvad du har og du kan selv styre om der skal sukker i eller ej.

Jeg kan bedst lide en knasende sprød granola. Derfor bager jeg den altid så meget, at den er lige på nippet til at blive lettere brændt. Det kan man heldigvis selv bestemme og du kan give den mere eller mindre bagetid.

Proteinrig granola

Min banangranola med quinoa er spækket med gode sager. Den er rig på både proteiner og kostfibre og mætter helt fantastisk.

Det er første gang jeg afprøver quinoa i granola, og jeg må bare sige, at det ikke er sidste gang. Kogt quinoa har en meget mild smag og det er rigt på proteiner, kostfibre og omega-3 fedtsyrer. Når jeg koger quinoa, så koger jeg altid ekstra, så har jeg til f.eks. men jeg er også glad for at bruge quinoa i salater eller vegetariske retter. Kogt quinoa kan sagtens holde sig i køleskabet i op til 4-5 dage, men du kan med fordel også fryde det ned i portioner.

For mere inspiration til hjemmelavet granola eller müsli, så se endelig mine andre opskrifter her:

Rugbrødsmüsli med havregryn

Banan granola

Granola med kokos og mandler

Overnight oats med kanel og chiafrø

Banangranola med quinoa

2 juli, 2023
: 1 L.
: 2 min
: 25 min
: 27 min

Af:

Ingredienser
  • 1 stor moden banan (ca. 200 gram)
  • 3 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl kogt quinoa*
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hele mandler
  • ½ dl sesamfrø
  • 1 spsk. kanel
  • 1 knivspids salt
  • 1 dl kokosflager
  • *kogning af quinoa:
  • ½ dl tør quinoa giver 1 dl kogt
  • Skyld quinoaen og kom 1 dl vand ved
  • Kog det op, når det koger skru ned på middel varme
  • Lad det simre i 7 minutter
  • Sluk og læg låg på gryden og lad den stå under låg i 10 minutter.
Fremgangsmåde
  • Step 1 Granola: Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Step 2 Skræl bananen og kom den i en skål
  • Step 3 Mos bananen med en gaffel
  • Step 4 Tilsæt havregryn, quinoa, frø, kanel og salt
  • Step 5 Bland det godt sammen
  • Step 6 Beklæd en bageplade med bagepapir
  • Step 7 Hæld granolaen heri og tryk den godt ud, så den ligger som et tyndt lag
  • Step 8 Kom bagepladen i ovnen i ca. 25 minutter
  • Step 9 Du skal åbne ovnen og røre i granolaen et par gange under bagetiden
  • Step 10 Tag granolaen ud af ovnen og lad den køle helt af i bradepanden
  • Step 11 Kom den afkølede granola i et patentglas eller en lufttæt beholder
  • Step 12 Den holder dig fint i op til 10 dage på køkkenbordet.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *