Denne opskrift på banangranola med quinoa smager vidunderligt. Granolaen er knasende sprød og sød i smagen, og den er helt uden tilsat sukker eller fedtstof. Den modne banan og kanel sørger nemlig for den søde smag.
Det er meget nemt at lave hjemmelavet granola eller müsli. Det tager maksimalt 30 minutter og det bedste er, at du selv kan bestemme hvad der skal i. Jeg er ikke fan af de færdiglavede varianter man kan købe i supermarkederne. De er ofte dyre og fyldt med sukker. Det kan du undgå ved at lave din egen. Det er billigt, du kan bruge hvad du har og du kan selv styre om der skal sukker i eller ej.
Jeg kan bedst lide en knasende sprød granola. Derfor bager jeg den altid så meget, at den er lige på nippet til at blive lettere brændt. Det kan man heldigvis selv bestemme og du kan give den mere eller mindre bagetid.
Proteinrig granola
Min banangranola med quinoa er spækket med gode sager. Den er rig på både proteiner og kostfibre og mætter helt fantastisk.
Det er første gang jeg afprøver quinoa i granola, og jeg må bare sige, at det ikke er sidste gang. Kogt quinoa har en meget mild smag og det er rigt på proteiner, kostfibre og omega-3 fedtsyrer. Når jeg koger quinoa, så koger jeg altid ekstra, så har jeg til f.eks. men jeg er også glad for at bruge quinoa i salater eller vegetariske retter. Kogt quinoa kan sagtens holde sig i køleskabet i op til 4-5 dage, men du kan med fordel også fryde det ned i portioner.
For mere inspiration til hjemmelavet granola eller müsli, så se endelig mine andre opskrifter her:
Overnight oats med kanel og chiafrø
Banangranola med quinoa
Ingredienser
Fremgangsmåde