Forårssalat med kartofler, asparges og radiser

Forårssalat med kartofler, asparges og radiser

Denne forårssalat med kartofler, asparges og radiser bliver en af min favorit forårs- og sommersalater. Jeg har allerede lavet den flere gange, det er en af de der salater som man bare aldrig bliver træt af. Salaten er frisk, sprød og dejligt mættende.

Grønne asparges

Jeg elsker forårssæsonen og de grøntsager der dukker op her. Især elsker jeg grønne asparges. Jeg plejer at stege dem i enten smør eller olivenolie. I denne opskrift river jeg skallen fra en citron hen over de stegte asparges, det giver en helt fantastisk smag.

Grønne asparges har et meget lavt energiindhold og indeholder altså ret få kcal. Pr. 100 g indeholder de 109 KJ som svarer til 26 kcal. Grønne asparges er især rige på folat, C-vitamin og Kalium*.

Min forårssalat med kartofler, asparges og radiser er perfekt som tilbehør – og den passer til det meste. Den er helt oplagt at lave som tilbehør til grillmaden. Den mætter skønt fordi der også er kartofler i. Det er jo egentlig bare en let og frisk kartoffelsalat (uden den fede dressing på), det er en alt i en salat som vil være oplagt til et stykke kød eller fisk.

Andre skønne forårssalater med kartofler eller asparges, kan du se her:

Lun kartoffelsalat med stegte grøntsager

Lynstegte asparges med feta og ristede pinjekerner

Cremede kartofler med grønkålspesto

 

*Kilde: https://frida.fooddata.dk/food/64

Forårssalat med kartofler, asparges og radiser

7 maj, 2023
: 4
: 5 min
: 10 min
: 15 min

Af:

Ingredienser
  • 200 g små kogte kartofler
  • 250 g asparges
  • 1 bundt radiser
  • 2 hoveder hjertesalat
  • Saft og skal fra en citron
  • En bakke karse
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  • Step 1 Nip enderne af aspargesene og skær dem i mindre stykker
  • Step 2 Skær de små kogte kartofler i halve, eller i både
  • Step 3 Vask og skær enderne af radiserne
  • Step 4 Skær dem i både
  • Step 5 Varm en pande op og kom olivenolie på
  • Step 6 Tilsæt asparges stykkerne
  • Step 7 Krydr med salt og peber
  • Step 8 Tag dem af panden
  • Step 9 Riv skallen af citronen og bland det i de stegte asparges
  • Step 10 Skyl hjertesalat og skær den i mindre stykker
  • Step 11 Anret hjertesalat på et fad og fordel herefter kartoffel, lune asparges og radisser
  • Step 12 Pynt med karse, drys med salt og peber og dryp saften fra en citron hen over
  • Step 13 Spis salaten med det samme, eller stil den i køleskabet.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *