Opskrift på havregrød med æg. Den lækreste måde at servere havregrød på, som er ekstra rig på protein og som derfor mætter helt fantastisk.
Sådan får du den bedste konsistens i din havregrød
Denne grød er min favorit og jeg spiser den ofte til morgenmad. Jeg varierer ofte hvilken frugt jeg topper min grød med, men selve grøden laver jeg altid sådan her. Selvom jeg har lavet havregrød i årevis, så måler jeg stadig af med et deciliter mål, grøden får nemlig den bedste konsistens med forholdet 1 del havregryn og 2 dele væske. Du kan sagtens ”nøjes” med at bruge vand, personligt kan jeg bedre lide smagen når grøden laves på halv vand og halv mælk. Det er super lækkert at toppe sin grød med vaniljeskyr, det giver både smag og friskhed.
Jeg pisker altid ægget i inden jeg koger grøden op! Og jeg bruger altid et piskeris. På den måde undgår jeg klumper af æg i min grød. Et hurtigt pisk med piskeriset, og så er ægget rørt helt ud. Herefter koges grøden op under omrøring.
Kanel er et must i min grød, både overnight grød (se opskrift her:( Overnight oats med kanel og chiafrø) eller en varm grød som denne. Det giver en dejlig sød smag.
Jeg bruger altid lidt granola på toppen, det giver lidt knas til den bløde grød. Jeg laver altid min egen og jeg har en del opskrifter på granola, se et par af dem her:
Havregrød med æg
Ingredienser
Fremgangsmåde