Krydrede butterbeans

Krydrede butterbeans

Disse krydrede butterbeans er virkelig, virkelig nemme at lave. De smager så skønt med alle krydderierne på, og man kan variere smagen alt efter hvilke krydderier man kan lide. Jeg bruger ofte bønner og ande bælgfrugter fra dåse (eller i karton), da det er nemt. Tørrede butterbeans kan sagtens bruges, de skal blot iblødsættes i minimum 12 timer og herefter koges. Det får jeg sjældent planlagt, derfor har jeg altid et lille lager af bønner på dåse stående.  

Lidt om butterbeans

Butterbeans kaldes også for limabønner og er en bælgfrugt. De er rige på proteiner og fibre. De er lidt større end andre bønner og så er de lidt cremede indeni. Foruden den cremede konsistens, har butterbeans en meget mild smag.

Jeg bruger krydrede butterbeans som en snack eller som topping på salater eller suppe.  

Se også min opskrift på krydrede kikærter her:

Krydrede kikærter

Krydrede butterbeans

5 marts, 2023
: 1 portion
: 2 min
: 3 min
: 5 min

Af:

Ingredienser
  • 1 dåse (400 g) butterbeans
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt
  • ½ tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. paprika
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. spidskommen
Fremgangsmåde
  • Step 1 Åben dåsen og hæld butterbeans i en si
  • Step 2 Skyl dem med koldt vand
  • Step 3 Kom de skyllede butterbeans på et rent viskestykke og dup dem tørre
  • Step 4 Varm en pande godt op og hæld olie på
  • Step 5 Tilsæt alle krydderierne og bland dem med olien
  • Step 6 Smag på dem og tilsæt salt
  • Step 7 Tilsæt de tørre butterbeans og steg dem i krydderiblandingen
  • Step 8 Lad dem varme godt igennem
  • Step 9 Hæld de krydrede butterbeans på et stykke bagepapir og lad dem køle af
  • Step 10 Server dem som en snack eller brug dem som topping på salater eller suppe.



3 thoughts on “Krydrede butterbeans”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *