Nem og saftig flæskesteg med sprøde svær

Nem og saftig flæskesteg med sprøde svær

Dette er en opskrift og en trin for trin guide til en nem og saftig flæskesteg med sprøde svær.

Dem som kender mig rigtig godt, de ved at jeg elsker flæskesteg.

For mig behøver flæskesteg ikke være ensbetydende med sovs og kartofler, selvfølgelig til jul, men en lækker flæskestegssandwich, flæskesteg på rugbrød eller saftige skiver af flæskesteg med en sprød og syrlig salat til er også rigtig godt.

En god dressing som passer godt til den sprøde kålsalat og skiver af flæskesteg er denne: Den lækreste cremefraiche dressing

Der findes helt sikkert hundrede sytten forskellige måder og gode råd til, hvordan man laver den perfekte flæskesteg. Jeg har selv afprøvet en del og er endt op med denne opskrift der virker for mig.

En flæskesteg skal forberedes og når man har gjort sit forarbejde, så gør ovnen resten.

Trin for trin

Jeg har lavet en guide til hvordan du kan få en nem og saftig flæskesteg med sprøde svær hver gang

  • Det starter først og fremmest med at vælge en god steg
  • Personligt går jeg altid efter en fritgående eller en økologisk flæskesteg
  • Vælg en steg der er forholdsvis lige, det vil sige at den ikke er høj i den ene ende og lavere i den anden, så får du svært ved at få ensartede sprøde svær.
  • Du kan med fordel gøre din steg klar dagen før og lade den stå på køl
  • Når du pakker din steg ud (de er ofte vakuum pakkede) så dup sværene helt tørre med noget køkkenrulle
  • Det vigtigste er at få salt MELLEM sværene! Det tager lidt tid ja, men det er så vigtigt hvis du vil have sprøde og boblende flæskesvær
  • Herefter kan du stille stegen på køl indtil den skal tilberedes
  • Se selve tilberedningen i ovn herunder i opskriften

Stegen skal ind i en kold ovn, jeg bruger altid varmluft.

Bemærk at det er en lille (og lav) flæskesteg jeg har lavet på dette billede – og du skal derfor beregne længere tilberedningstid ved en større steg. En tommelfingerregel er ½ time pr. ½ kg.

Bruger du stegetermometer skal stegen tages ud ved en temperatur på 65 grader. Temperaturen vil stige mens stegen hviler. Hvis du venter med at tage stegen ud på 70 grader, så risikerer du en tør steg.

Går det alligevel galt?!

Skulle det mod al forventning (hvis du følger mine råd) alligevel gå galt. Er dine flæskesvær stadig bløde når stegen er færdig? Så skal du gøre følgende:

  • Tag flæskestegen ud af ovnen
  • Skær hele sværen af
  • Skær igennem sværen, så du har alle flæskesværene skilt ad
  • kom dem på en bageplade og sæt den tilbage i ovnen, samme grader som før 
  • hold øje med dem, efter lidt tid er de dejlig sprøde
  • Nu har du en saftig flæskesteg og lækre sprøde flæskesvær <3

For inspiration til lækre salater der passer skønt til en flæskesteg se disse opskrifter:

Sprød kålsalat med æble, selleri og valnødder

Waldorfsalat

Grønkålssalat med rødkål

Nem og saftig flæskesteg med sprøde svær

29 marts, 2020
: 4

Af:

Ingredienser
  • En svinekam med svær, ridset uden ben ca. 1,1 kg
  • Salt
  • 1 dl vand
  • Salat:
  • 1 Savoykål
  • 2-3 gulerødder
  • 1 æble
  • Lidt citronsaft
Fremgangsmåde
  • Step 1 Pak flæskestegen ud og dup sværene med køkkentulle
  • Step 2 Når sværene er tørre, rids efter med en skarp kniv
  • Step 3 Drys salt ned imellem hver enkelt svær
  • Step 4 Drys også salt ovenpå alle sværene
  • Step 5 Sæt stegen på en rist med bageplade under
  • Step 6 Kom den midt i en kold ovn på 200 grader varmluft
  • Step 7 Steg den i 30 min. og hæld en smule vand (1 dl) i bradepanden luk hurtigt ovnen igen
  • Step 8 Skru op på 220 grader
  • Step 9 Lad stegen stege videre i yderligere ca. 30 min pr. ½ kg
  • Step 10 Er sværene ikke helt sprøde, så skru op på 230-240 grader de sidste par minutter
  • Step 11 Tag stegen ud og lad den hvile 20 min. inden servering
  • Step 12 Salat:
  • Step 13 Skræl og riv gulerødderne groft på et rivejern
  • Step 14 Snit savoykål og skær æblet i tynde både
  • Step 15 Bland det hele sammen og dryp lidt frisk citronsaft henover



1 thoughts on “Nem og saftig flæskesteg med sprøde svær”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *